ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ευκαιρία για ένα τριήμερο ανάπαυσης, αυτό των Φώτων, και όσοι φτωχοί μπορούν και ταξιδεύουν κάπου κοντά για να το χαρούνε,... ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ευκαιρία για ένα τριήμερο ανάπαυσης, αυτό των Φώτων, και όσοι φτωχοί μπορούν και ταξιδεύουν κάπου κοντά για να το χαρούνε, και οι πολιτικοί μας δράττονται της ευκαιρίας, εν όψει εκλογών, να επισκεφθούν  κάποιες πόλεις, κωμοπόλεις ή χωριά, εν όψει εκλογών, προκειμένου να ανακοινώσουν, να προβάλουν το υπαρκτό ή ανύπαρκτο έργο τους, να υποσχεθούν «λαγούς με πετραχίλια», -κατά το ρητόν-,  και να ζητήσουν ψήφους.



Κατά το αυτό χρονικό διάστημα, ο πάντα ενημερωτικός και φοβούμενος τα χειρότερα Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε τους ευσεβείς φόβους του για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας επί περιόδου ιώσεων, περιγράφοντας και τα μέλλει συμβείν, τόσο γλαφυρά που τρομοκράτησε πάντα γονέα και όχι μόνο.

«Το κυριότερο και επικίνδυνο είναι», – σημείωσε -, «πως δεν έχουμε κλίνες Εντατικής. Όλη η Βόρεια Ελλάδα,  αναγκάστηκε να στείλει παιδί στην Αθήνα».



Το φαντάζεστε αυτό; Νοσοκομεία κρατικά, τα οποία παραδίδουν τα όπλα άμα τη εμφανίσει και εν ενεργεία κάποιων εποχιακών λοιμώξεων. Και στην Αθήνα, ακόμη, τα παιδιά να περιμένουν δύο και τρία χρόνια να εγχειριστούν, και να τους έρχονται και άλλα με τρέχοντα και άμεσα προβλήματα.

Το τελευταίο διήμερο, μόνο στα δύο μεγάλα παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας, τα «Αγλαΐα Κυριακού» και «Παίδων Αγία Σοφία», στην εφημερία τους δέχθηκαν 730 παιδιά.



Μετά, είναι και το άλλο, το οποίο έχει φέρει σε απελπισία τους γονείς, και εν επεκτάσει κάθε υποψήφιο, ή εν δυνάμει ασθενή . Πρόκειται για τηνέλλειψη αντιπυρετικών και αντιβιοτικών φαρμάκων.

Η φαρμακοποιός Αντιγόνη Γκαβέλα δήλωσε στο τηλεοπτικό «OPEN» ότι: «Εδώ και τρεις εβδομάδες δεν έχουμε τίποτα. Ούτε «παρακεταμόλη» ούτε «αναλγητική», ούτε εισπνεόμενα… Δεν το συζητάμε για σιρόπια κατά του βήχα και αντιπυρετικά».



Όπως, δε, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, μέρος των φαρμάκων, τα οποία σώθηκαν, μπορεί να καλυφθεί με γενόσημα, εκ των οποίων όμως κάποια δέον και να μην υπάρχουν, καθώς ΕΟΦ αναμένεται να ενημερώσει μέσα στις επόμενες ημέρες, -με κατάρτιση ειδικού καταλόγου-, τους ενδιαφερόμενους και πληττόμενους πολίτες για τις ελλείψεις, αλλά και περί του ποια σκευάσματα αντίστοιχης δραστικής ουσίας θα μπορούν να προμηθεύονται. Για τα εισπνεόμενα και τα παιδικά σιρόπια, που δεν υπάρχουν εναλλακτικά σκευάσματα, ο ΙΦΕΤ θα κάνει έκτακτες εισαγωγές.

Όλα αυτά τα ελπιδοφόρα, με την ανάλογη καθυστέρηση, όπως προκύπτει, και μέχρι τότε, τα παιδιά και οι ενήλικες που κινδυνεύουν, ας δούνε τι θα κάνουν από μόνοι τους, ως εκ των ανακοινώσεων τεκμαίρεται.

error: Content is protected !!