ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Φυσικά και δεν γνωρίζω ποιός ή τί, και πώς δημιουργεί και επιβάλλει την μοίρα των Ανθρώπων. Η αρχαία ελληνική μυθολογία... ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Φυσικά και δεν γνωρίζω ποιός ή τί, και πώς δημιουργεί και επιβάλλει την μοίρα των Ανθρώπων. Η αρχαία ελληνική μυθολογία μας μιλάει για τις Τρεις Μοίρες, οι οποίες επισκέπτονται το νεογέννητο.

Στην «Θεογονία» του Ησιόδου, βρίσκουμε και τις τρείς, την Κλωθώ υφάντρα που κλώθει τις τύχες μας, την Λάχεση, η οποία βοηθάει την πρώτη τραβώντας το νήμα για να ορίζει τα όσα μας συμβαίνουν και την Άτροπο, την οποία παρουσιάζει ως «άκαμπτο» και η οποία κόβει το νήμα της ζωής μας, όποτε αυτή θελήσει.



Αν όμως αυτές οι Τρεις Μοίρες είναι μυθολογικές, στη σύγχρονη εποχή, στον υπαρκτό κόσμο, στον οποίον ζούμε, ποιοί είναι αυτοί που τις αντιπροσωπεύουν και ποιές οι ιδιότητές τους και οι επιρροές τους επάνω στην δική μας μοίρα;

Ας μην μακρηγορήσουμε γιατί θα είναι χάσιμο χρόνου, αφού το και πιθανότερο είναι, την μοίρα μας, όπως λένε οι σοφοί του λαού, να την δημιουργούμε μόνοι μας, ανάλογα με τις επιλογές και πράξεις μας.

Προκειμένου, όμως, να αιτιολογήσουμε την άλλη λαϊκή ρήση «Τα τρία κακά της μοίρας μας», και δη επί των χαλεπών ημερών μας, αυτά, τα οποία εξακολουθούν να απειλούν τις ζωές μας και να μας περιβάλλουν με την ανάλγητη παρουσία τους, είναι ο κορωνοΐός σε συνδυασμό με άλλες επιδημίες και λιμώξεις, οι πόλεμοι και η φτωχοποίηση.



Ο Covid19 ακίνδυνος πλέον, -και πάντα κατά τους επιστήμονες-, και χαρακτηριζόμενος προσέτι ως ενδημικός, κατακυριεύει την Κίνα και όλα τα κράτη λίγο ως πολύ λαμβάνουν έκτακτα μέτρα μην τύχει και αναμειγνυόμενος με άλλες λιμώξεις, μας κλείσει και πάλι μέσα στα σπίτια μας, και επί πλέον, εξοντώσει πολλούς από εμάς. Κι ακόμη χειρότερο, πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα πανδημικά «κοκτέϊλς», αν τύχει και εκραγούν!

Τρίτο κακό, πηγάζον από τα δύο προηγούμενα, η έλλειψη πρώτων υλών και ειδών ενέργειας και βασικών ειδών διατροφής, γεγονότα τα οποία οδηγούν σε ανεξέλεγκτο παγκόσμιο πληθωρισμό, ο οποίος, με την σειρά του, οδηγεί στην φτωχοποίηση των λαών.



Το χειρότερο δε, σε μία τέτοια περίπτωση είναι πως αυτή τη στιγμή, ολόκληρος ο κόσμος απειλείται από «κραχ» στην παραγωγή φαρμάκων και ήδη πεντακόσια είδη από αυτά, και άμεσης ανάγκης μάλιστα, έχουν εξαφανισθεί από τα φαρμακεία της χώρας μας και τα νοσοκομεία μας, αποδεκατισμένα από υγειονομικό προσωπικό, είναι σχεδόν κορεσμένα από φιλοξενία ασθενών.



Ο πόλεμος, το δεύτερο κακό της μοίρας μας, συνεχώς και κάπου ξεσπάει, αυτός δε μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει φέρει τα επάνω-κάτω, με τους ισχυρούς αυτού του κόσμου να φοβούνται ακόμη και μία ολική καταστροφή της Γης, αν τα πράγματα εξωθηθούν έως και την χρήση πυρηνικής ενέργειας.

Οπότε και αποδημούντες εις Κύριον, θα γλυτώσουμε από τα άλλα δύο, προαναφερόμενα, δεινά.

error: Content is protected !!