Η ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μάλλον δυσοίωνη μας επισκέφθηκε η δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2023. Πολλά και διάφορα που έγιναν και άλλα που είδαν τα... Η ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μάλλον δυσοίωνη μας επισκέφθηκε η δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2023.

Πολλά και διάφορα που έγιναν και άλλα που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας, τόσο που επηρεασμένη και κατασκευασμένη, -φαίνεται-, γνωστή αοιδός βγήκε να τραγουδήσει στην πίστα νυχτερινού κέντρου με το τσιγάρο της στο στόμα, παραβιάζοντας τόσο τους κανόνες ευπρεπούς εμφάνισης, όσο και την διάταξη περί του μη καπνίζειν σε κλειστούς χώρους.



Σεισμός στην Κρήτη με τριήμερες σεισμικές ακολουθίες και κατά τον κ. Τσελέντη, θα πάει περεταίρω μακριά το ταρακούνημα, ενώ, και στο ΕΣΥ παρατηρείται μία-κάποια τρεμούλα, μετά την παραίτηση της γιατρού στο Ρέθυμνο,  στην οποία όσο και αν παραπονιόταν, -όπως έλεγε η ίδια-, δεν έδιναν καμία σημασία.

Στην Κρήτη πάλι, ασθενής σε Κέντρο Υγείας επιτέθηκε σε γιατρό, ενώ ανά την επικράτεια, το σπορ αυτό γνωρίζει μεγάλη άνθιση.

Περί ιατρικών, λίγα ακόμη, καθώς ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, προειδοποίησε τους γονείς ότι κατά 20 με 25% θα αυξηθούν τα κρούσματα σοβαρής γρίπης με το άνοιγμα και πάλι των σχολείων και την επέλαση ψυχρότερων ημερών και έθεσε απαράβατο όρο τη μάσκα στους μαθητές.



Από την Κίνα πάλι, έρχεται το νέο πως εν όψει της Πρωτοχρονιάς εκεί, καθένας θα μπορεί να μπαίνει στη χώρα άνευ ελέγχου για την πανδημία και οι χώρες της Ευρώπης, αναλαμβάνουν αυτές τους ελέγχους, παντός προερχομένου από εκεί, προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία των Ευρωπαίων, ένεκα του ότι η νέα φάση της «’Ομικρον», είναι έως και θανατηφόρα, παρά το ότι μέχρι εχθές γνωρίζαμε πως οι υποπαραλλαγές των ιών, εξασθενούν αυτούς εξασθενούν και δεν επέχουν σοβαρούς κινδύνους.

Εντωμεταξύ, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης «αυτοφασκελώθηκε» δημοσίως, καθότι όπως είπε έκανε όλα τα εμβόλια κατά κορωνοϊού, αλλά εκείνος τον έπιασε ανύποπτο και τον τάραξε.

Από φάρμακα πάντως στην χώρα μας, μετά από δέκα ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, θα υπάρχει τέτοια επάρκεια που θα νιώθουμε και πάλι ασφαλείς.



Πάνω από 3,3 δις ευρώ, τώρα, στοίχισε η ακρίβεια των τροφίμων της τελευταίας πληθωριστικής περιόδου στην χώρα μας, και οι περισσότεροι Έλληνες, -λέμε για τους μη προνομιούχους-, το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Ένα καλό νέο να ανασάνουμε; Τα «γλυπτά», μάλλον δεν θα τα δούμε, καθώς οι συζητήσεις δεν βγάζουν, ακόμη, πουθενά. Κι άλλο ένα πρόβλημα, είναι η βαριά ασθένεια του τέως Βασιλιά των Ελλήνων, καθώς στην Ελλάδα εξέθεταν σε λαϊκό προσκύνημα τις σωρούς των Βασιλέων και πριν τους θάψουν τους περιέφεραν στους δρόμους της πρωτεύουσας για το «τελευταία αντίο» των υπηκόων τους.

Το μόνο παρήγορο, αυτής της νέας εβδομάδας, το οποίο και μας αποδεικνύει πως κάποια ίχνη ανθρωπιάς μας διέπουν ακόμη, είναι η σωτηρία επτά ασθενών συνανθρώπων μας, από τα δωρηθέντα  όργανα του εξάχρονου Θωμά από τα Γρεβενά.

Άρα, ας υποθέσουμε πως υπάρχουν ακόμη ελπίδες για έναν καλύτερο κόσμο.

error: Content is protected !!