ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ … ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ! ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ … ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ!
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους, εχθές το πρωΐ, οι «αναλφάβητοι» του ελληνικού Πολιτισμού, ο οποίος, κατά τα φαινόμενα και σύμφωνα... ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ … ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ!

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους, εχθές το πρωΐ, οι «αναλφάβητοι» του ελληνικού Πολιτισμού, ο οποίος, κατά τα φαινόμενα και σύμφωνα με τα γεγονότα τείνει να εκλείψει από την γενέτειρά του, την Ελλάδα.

Δράστες, Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Μουσικοί, Αοιδοί, Χορευτές, Χορογράφοι, Καλλιτέχνες γενικώς, Απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών, και άλλοι παρεμφερών Κλάδων.



Τους υποβίβασαν ξαφνικά, τόσο σαν κατόχους ανωτάτων σπουδών, όσο και σαν επαγγελματίες, κάτι που «παιζόταν» από το 2003 και τελεσφόρησε πριν λίγες ημέρες, είκοσι χρόνια αργότερα, καθώς φαίνεται οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ήξεραν να υπολογίζουν, και το άτοπον του πράγματος, αλλά και τις ψήφους που θα έχαναν, καθότι στην χώρα μας η ψηφοθηρία παίζει σημαντικότερο ρόλο, ακόμη και από τα αποτελέσματα, τα οποία στην κοινωνία επιφέρει η κάθε εκλεγμένη από τον λαό, πολιτική ομάδα.

Στο επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη, υποβιβάζονται όλοι αυτοί, οι μόνοι και μοναδικοί, οι οποίοι συνεχίζουν την πολιτιστική ανάπτυξη της Ελλάδας, απόγονοι, -θέλουν δεν θέλουν ορισμένοι κοντόφθαλμοι-, του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, ο οποίος περιελάμβανε τα τηλαυγή αυτά πνευματικο-καλλιτεχνικά αθλήματα των στίβων του Θεάτρου, της Όρχησης, της Μουσικής, της ερμηνευτικής Απαγγελίας, της Μιμικής, της τραγικής και κωμικής Γραφής, της Ποίησης, της Διδακυικής, και τόσων άλλων.



Με μία απόφαση και με μία δημοσίευση στο ΦΕΚ, όλα έρχονται τα πάνω-κάτω, υποβιβάζονται σπουδές, προσφορές, προσωπικότητες, εργάτες του Πνεύματος και των Τεχνών,  για κάποιον λόγο, τον οποίον κανείς δεν εκθέτει, για να διαπιστώσουμε, τουλάχιστον, αν είναι ευσταθής, έστω λογικοφανής, ή έωλος.

Κατέβηκαν εχθές, ξανά, οι ενδιαφερόμενοι, οι θιγόμενοι, οι υποβιβαζόμενοι, οι απαξιωνόμενοι από την Πολιτεία, η οποία ωστόσο δεν δέχεται ούτε καν να ακούσει τον αντίλογο.



Το αν δημιουργηθεί ένα χάος στον καλλιτεχνικό χώρο, ύστερα από αυτές τις αποφάσεις, αν η ανεργεία των Καλλιτεχνών, ήδη επιβαρυμένη, φτάσει στο απροχώρητο, αν πεινάσουν άνθρωποι και οικογένειες, πέρα από το ηθικόν του θέματος, κανέναν από όσους υπέγραψαν το σχετικό Διάταγμα, -είναι προφανές ότι-, δεν ενδιαφέρει.

error: Content is protected !!