ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΡΙΚΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μία πρώην ιδιοκτήτρια γραφείου κηδειών και η μητέρα της, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση στο Κολοράντο των ΗΠΑ επειδή τεμάχισαν εκατοντάδες πτώματα... ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΡΙΚΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μία πρώην ιδιοκτήτρια γραφείου κηδειών και η μητέρα της, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση στο Κολοράντο των ΗΠΑ επειδή τεμάχισαν εκατοντάδες πτώματα και πούλησαν τα μέλη τους.

Η Μέγκαν Χες, 46 και η Σίρλεϊ Κοχ, 69, ετών, πρόλαβαν επί οκτώ συναπτά έτη και τεμάχισαν  γύρω στα 560 πτώματα, των οποίων και πούλησαν τα μέλη τους χωρίς σχετική άδεια μεταξύ του 2010 και του 2018, ανακοίνωσε ο τοπικός Εισαγγελέας και καταδικάστηκαν, η πρώτη σε 20 και η δεύτερη σε 15 χρόνια φυλακή.



Η κόρη είχε γραφείο τελετών για να μπορεί να επιχειρεί και παράλληλα να καλύπτεται, αλλά και να ξεγελά τους συγγενείς των νεκρών, και η μητέρα της ήταν εξειδικευμένη στον τεμαχισμό πτωμάτων.

Συμπλήρωναν ψευδείς φόρμες παραχώρησης μελών από τους συγγενείς, και χρέωναν ανά 1.000 δολάρια οικογένειες που ήθελαν να αποτεφρωθεί ο νεκρός τους.

Αυτό, γινόταν στο «δήθεν», τα δε μέλη του πτώματος πωλούνταν σε ανάλογες τιμές, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επιστημονικές ή άλλες έρευνες, σχεδόν ελεύθερα, αφού δεν υπάρχει σχετικός νόμος επ’ αυτού, αντίθετα με την απαγόρευση οργάνων τεθνεώτων, όπως καρδιά, νεφρά, πνεύμονες και άλλα.



Εικοσιέξι άτομα κατέθεσαν εναντίον τους,  περιγράφοντας την φρίκη τους, όταν έμαθαν τα όσα είχαν υποστεί μέλη της οικογένειάς τους, και είχαν πληρώσει και από πάνω για την σχετική αποτέφρωση.

Οι εταιρείες εκπαίδευσης χειρουργών και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν «μοσχαγοράσει» τα χέρια, πόδια, κεφάλια και κορμούς από την Χες, δεν γνώριζαν ότι  αυτά είχαν αποκτηθεί παράνομα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.



Περισσότερες από διακόσιες οικογένειες, είχαν παραλάβει την «στάχτη» των νεκρών τους, με την διαφορά ότι αυτή δεν ήταν η αυθεντική.

Όσο για τις ποινές, ελάχιστες και λίγο αστείες, αν συγκρίνει με τις ποινές στην Ελλάδα, όπου κάποιος γνωστός μου έδωσε μία μπουνιά εν βρασμώ ψυχής και την πλήρωσε με πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή. 

error: Content is protected !!