ΑΛΛΟΙ ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΙΝΕ ΑΛΛΟΙ ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΙΝΕ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τα όσα συμβαίνουν, καθημερινά γύρω μας, πολλά και ποικίλα. Κάτι, ακριβώς σαν «το καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο θα μπορούσε... ΑΛΛΟΙ ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΙΝΕ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τα όσα συμβαίνουν, καθημερινά γύρω μας, πολλά και ποικίλα. Κάτι, ακριβώς σαν «το καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα πάντα, ανάλογα την οπτική γωνία του καθενός.

Το απάνθισμα των όσων συγκέντρωσα, προκειμένου να διαρθρώσω αυτό το κείμενο σήμερα, έχει κάθε είδους, -αν και τα είδη δεν τελειώνουνε ποτέ-, και ο καθένας όπως θέλει και μπορεί τα αντιλαμβάνεται, και αναλόγως τα εκτιμά.

Η πρώτη φορά που παγκοσμίως σε βασιλικό τάφο θάπτεται ιδιώτης είναι, αυτή, της επικείμενης ταφής του Κωνσταντίνου Β΄ τέως Βασιλέως των Ελλήνων, ο οποίος θεωρείται σήμερα εντελώς «ιδιώτης».



Ανασφάλιστη γυναίκα, η οποία σκοτώθηκε από σύγκρουση αυτοκινήτου με το απορριμματοφόρο του Δήμου Ξυλοκάστρου, και η οποία δούλευε ως καθαρίστρια στον Δήμο, έτυχε ασφάλισης, από τον λόγω Δήμο, μία ημέρα μετά τον θάνατό της, μαζί με άλλους τρείς, ευτυχώς, ζώντες δημοτικούς υπαλλήλους.

Ο πληθωρισμός στην χώρα μας «έπεσε» τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά κατά αντιδιαστολή ανέβηκαν οι τιμές των τροφίμων και ενδεικτικά σε  25,6%  σε γαλακτοκομικά, 21,7% σε έλαια, 17,8%σε κρεατικά, ενώ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το 86% των Ελλήνων, δυσκολεύεται, πλέον, να αποπληρώσει τους λογαριασμούς του.



Η «Κράκεν», μία νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, πολύ επικίνδυνη κατά τον δρ. Παυλάκη, απειλεί να αφήσει πλήθος νεκρών πίσω της, παρά το γεγονός ότι ιοί σε παραλλαγή, φυσιολογικά φθίνουν. Και να φαντασθούμε και να φρίξουμε, ότι με γρίπες, παραλλαγές Covid19, πολυπληθείς άλλες ιώσεις και μόνο τρία εκατομμύρια εμβόλια έχουν απορροφηθεί στην Ελλάδα, λες κι οι Έλληνες ή αδιαφορούν πλέον για την υγεία τους, είτε τα φοβούνται, όπως τα μικρά παιδιά.

Τρομοκρατήθηκαν γονείς στην Θεσσαλονίκη, χάθηκε η κόρη τους, ειδοποίησαν τις αρχές, σήμανε «alert», και μετά λίγη ώρα εκείνη επέστρεψε στο σπίτι, αποτελειώνοντας την πίτσα της σε κάποια πιτσαρία.



Σεισμούς και κακοκαιρία αναμένουν σεισμολόγο και μετεωρολόγοι στη χώρα μας, ενώ ένα χρόνο μετά, ακόμη δεν αποζημιώθηκαν οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, παρά τις υποσχέσεις και το δεδικασμένο.

Μετά τον Μάρτιο οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, νάναι και πιο κοντά στις εκλογές,  να τις χαρούμε και αυτές με τσέπες γεμάτες.

error: Content is protected !!