ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αν έχεις το κέφι να συλλέξεις, τα ταξινομήσεις και να κριτικάρεις τα όσα παράξενα συμβαίνουν στον κόσμο μας, οπωσδήποτε θα... ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αν έχεις το κέφι να συλλέξεις, τα ταξινομήσεις και να κριτικάρεις τα όσα παράξενα συμβαίνουν στον κόσμο μας, οπωσδήποτε θα ζαλιστείς και επιπλέον θα υποστείς και υπερκόπωση. Όμως, ο κόσμος είναι απέραντος, δισεκατομμύρια οι άνθρωποι που τον κατοικούν, και όλο και κάτι περίεργο θα συμβαίνει εδώ κι εκεί.

Η Γερμανία, διαβάζω, είναι πρόθυμη να ενισχύσει έτι περεταίρω την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο, να μην καταστραφεί. Έτσι, απεφάσισε να της παραχωρήσει 22 τεθωρακισμένα μαχητικά τανκς «Leopard 2», κατά το κοντινό μας 2024. Η μικρή καθυστέρηση, -αρκετά όμως μεγάλη, για να μη προλάβει και κάποιους ζωντανούς-,  οφείλεται στο ότι τα τανκς είναι φθαρμένα, θα πρέπει να επιδιορθωθούν, ήτοι να λυθούν, να ελεγχθούν, να επανεπισκευασθούν, να επανασυνδεθούν, να βαφτούν και να παραδοθούν «σένια», και τότε όλο και κάτι θα προλάβουν να σώσουν.



Συνέβη στην πόλη Λα Βερ στο Τεννεσύ των ΗΠΑ, όπου γυναίκα αστυνομικός και μάλιστα ύπανδρη, διατηρούσε παράλληλες ερωτικές σχέσεις με έξι άντρες συναδέλφους της, με τους οποίους μάλιστα και επιδιδόταν σε σεξουαλικές πράξεις εντός του Τμήματος όποτε ερεθίζονταν, και με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν και οι επτά από το Σώμα. Ο σύζυγός της, τάχθηκε με το μέρος της, υπογραμμίζοντας πως η συμβία του είναι ένα ολοκληρωμένο πλάσμα, πολύ ανώτερό του και της οφείλει σεβασμό.

Κάπου στο Λονδίνο, τώρα, ένα τρίχρονο κοριτσάκι χώθηκε μέσα στον κάδο του πλυντηρίου, ίσως για να εξερευνήσει κυκλικά τις διεργασίες του, -έκλεισε και την πόρτα. Τρελάθηκαν γιαγιά και γονείς που το έχασαν μπρος στα μάτια τους, αλλά ευτυχώς δεν είχαν σκεφτεί να βάλλουν σε λειτουργία το μηχάνημα.



Σε εμάς εδώ, χαρακτηριστικά παράξενο, φαντάζει το γεγονός ότι παρά τις διαβεβαιώσεις πως η «καμένη γη», παρευθύς αναζωογονείται από την Πολιτεία, η περιοχή Τατοΐου, επί ενάμισι έτος, παρέμενε στις στάχτες της, χωρίς κανείς να σκέπτεται να της δώσει ζωή και πάλι, μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Χρειάστηκε να τελευτήσει ένας, -έστω και τέως-, Άναξ, προκειμένου να ενεργοποιηθούν αυτές οι εν χειμερία νάρκη υποσχέσεις, και να εξαφανίσουν εν ριπή οφθαλμού, τα παραναλώματα του πυρός, και δέντρα να φυτέψουν ολόγυρα, και δρόμους να ανοίξουν και να τσιμεντώσουν, και εβένινα χαλιά να στρώσουν, προκειμένου η όλη, -όλου του κόσμου-, υψηλή κοινωνία, η οποία συνέρρευσε, να μην μας παρεξηγήσει, για κάτι το τόσο ασήμαντο, το οποίο διέλαθε της προσοχής μας και δεν αποκαταστάθηκε εγκαίρως, όπως καθετί άλλο.



Τέλος, -για σήμερα-, μία γυναίκα στο Κουΐνσλαντ της Αυστραλίας, «βγήκε» με έναν άγνωστό της άντρα, ο οποίος την οδήγησε σε πεντάστερο Ξενοδοχείο όπου φάγανε πανάκριβα «γκουρμέ» εδέσματα, πλήρωσε εκείνη τον λογαριασμό, στην επιστροφή χάλασε το αυτοκίνητό του και την οδήγησε να περάσει τη νύχτα της σε σπίτι, το οποίο διέρρηξε.

error: Content is protected !!