ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κοσμοϊστορική ημέρα για τη χώρα μας η χθεσινή, όπου προσήλθαν τιμώντες τον τέως Άνακτα της Ελλάδος Κωνσταντίνο τον Δεύτερο, Βασιλείς,... ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κοσμοϊστορική ημέρα για τη χώρα μας η χθεσινή, όπου προσήλθαν τιμώντες τον τέως Άνακτα της Ελλάδος Κωνσταντίνο τον Δεύτερο, Βασιλείς, Πρίγκιπες, Δούκες, Υπουργοί, βουλευτές και άλλοι επίσημοι από όλον τον κόσμο και την Ελλάδα, επισήμως εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κύριος Πικραμμένος και η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη

Όλα κύλησαν ομαλά, τα πάντα απέπνεαν μία αρχοντική αξιοπρέπεια, καθ’ όλη τη διάρκεια των τελετών, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου η προσκύνηση της σωρού, στην Μητρόπολη όπου η εξόδιος ακολουθία, στην πορεία προς τα πρώην βασιλικά Ανάκτορα και νυν κρατικά ερείπια, ως και την στιγμή αποπεράτωσης της ταφής.



Απόλυτη τήρηση του πρωτοκόλλου, με τον πρωτότοκο γιό του τέως Βασιλέως και τέως Διάδοχο Παύλο, ο οποίος υποδεχόταν τους ηγέτες του Κόσμου, έστω και χωρίς το βασιλικό στέμμα επί κεφαλής του φερέτρου, καθώς ο τεθνεών κρίνεται ως έκπτωτος, ως εκ τούτου δε και η Κυβέρνηση δεν παρίστατο δια του Πρωθυπουργού, επί προσθέτως δε γιατί το ελληνικό κράτος του είχε στερήσει και την ιθαγένεια.

Ωστόσο, του παρεχωρήθη η εύνοια να ταφεί δίπλα στους τάφους των προγόνων του, σε έκταση του ελληνικού δημοσίου, αφού πρώτα χιλιάδες λαού τον επευφήμησαν έξω από την Μητρόπολη, προερχόμενοι από όλα τα σημεία της χώρας.



Ένα ακόμη κεφάλαιο της Ελληνικής Ιστορίας έκλεισε εχθές με την ταφή του τέως Βασιλέως, αυτό της Βασιλείας στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε με τον εκ Βαυαρίας Όθωνα και τελείωσε με τον γεννημένο στην Ελλάδα Κωνσταντίνο.

Η ίδια η Ιστορία, θα κρίνει και θα αξιολογήσει το Κεφάλαιο αυτό, και τα συμπεράσματά της θα είναι αυτά, τα οποία θα μετρήσουν για την Ιστορία του πλανήτη Γη.



Αν οι ξένοι τιμητές, εχθές, αναζήτησαν έναν εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, ή ακόμη και του Δήμου της ελληνικής πρωτεύουσας να τους υποδεχθεί έστω και τυπικά, και δεν ευτύχησαν να τον συναντήσουν, φαντάζομαι πως αυτό, θα παραβλέψει η παγκόσμια Ιστορία να το καταγράψει σαν σοβαρό επεισόδιο.

Καθένας έχει τις απόψεις του. Και η Ιστορία τις δικές της.

error: Content is protected !!