ΑΔΕΙΟ «ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ» ΑΔΕΙΟ «ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ»
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αντί, λοιπόν, να γεμίζει, όλο και περισσότερο αδειάζει το περιβόητο, πλέον, «καλάθι του νοικοκυριού» maide in Greece, το οποίο τόσο... ΑΔΕΙΟ «ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ»

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αντί, λοιπόν, να γεμίζει, όλο και περισσότερο αδειάζει το περιβόητο, πλέον, «καλάθι του νοικοκυριού» maide in Greece, το οποίο τόσο πολύ έχει διαφημιστεί, αλλά όχι και αποσαφηνισθεί, περί του τί πρόκειται.

Μπορεί τα είδη που περιλαμβάνει να συμπεριλαμβάνουν θεωρητικά όλα όσα είχε την καλή πρόθεση να πριμοδοτήσει η ελεήμων χειρ της Κυβέρνησης, πλην όμως, εγώ προσωπικά, ελάχιστα βλέπω να διακινούνται, όταν πάω να ψωνίσω σε ένα σουπερ μάρκετ.



Όσο δε, για τα ελάχιστα, τα οποία ανακαλύπτω, τελικά, και απόλυτα πρώτης ανάγκης, εκτός ολίγων δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις και υποσχέσεις, και μειωμένο, -αντιλαμβάνομαι-. το περιεχόμενό τους.

Το ίδιο άλλωστε παρατηρούν, – και οι ρεπόρτερς επίσης-, σε όλα τα είδη τα οποία και μειώνουν το βάρος τους και αυξάνουν τις τιμές τους.



Σύμφωνα δε, με έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, παρατηρείται η ανατίμηση πολλών προϊόντων διατροφής, η οποία ξεπερνά και  25%, ενώ γενικώς οι τιμές αυτών εν Ελλάδι, υπερβαίνουν κατά 60% τις τιμές της υπόλοιπης Ευρώπης.



Στο χθεσινό, μάλιστα, πρωτοσέλιδο της έγκριτης εφημερίδας «Τα Νέα», κύριο θέμα ήταν η διαπίστωση πως σε 238 προϊόντα  μειώθηκε το περιεχόμενο (βάρος), ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι τιμές τους και για παράδειγμα αναφέρεται: ψωμί του τοστ 350 γρ. μειώθηκε σε 300γρ. και η τιμή αυξήθηκε από 1,16 σε 1, 20 ευρώ.  Αλλά δεν συνεχίζω για να μην απελπιστώ έτι περισσότερο.

Κατά τα άλλα, τόσο η ζωή, όσο και οι αυξήσεις συνεχίζονται, όπως και «το καλάθι του νοικοκυριού» παραμένει άδειο, γιατί τίποτε δεν αγοράζεται χωρίς λεπτά, και χρήματα στις τσέπες μας με το ζόρι ή και καθόλου μένουν.

error: Content is protected !!