ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πόσα πολλά, -στα αλήθεια-, βλέπουμε και ακούμε γύρω μας, ή διαβάζουμε σε παντός τύπου έντυπο, καθημερινώς. Άλλα ενδιαφέροντα κα άλλα... ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πόσα πολλά, -στα αλήθεια-, βλέπουμε και ακούμε γύρω μας, ή διαβάζουμε σε παντός τύπου έντυπο, καθημερινώς. Άλλα ενδιαφέροντα κα άλλα όχι, άλλα τα οποία μας οδηγούν στην αγανάκτηση ή μας κάνουν να γελάμε, ισχύουσες ή παραπληροφορήσεις και άλλα πολλά.

Πίνοντας ένα φλιτζανάκι καφέ το πρωΐ, μπορείς να σταχυολογήσεις πολλά ή κάποια από αυτά και να υπομειδιάσεις ή να βουρκώσεις, ανάλογα. Επίσης, να πιστέψεις ή όχι, αλλά πάντα με επιφύλαξη, γιατί είναι γεγονός πως συχνά, άλλα μπορεί να δείχνουν και άλλα να είναι ουσιαστικά τα πράγματα.



Όπως για παράδειγμα, τόσα χρόνια οι επιστήμονες, μας έλεγαν να «κοπανάμε» κανά ποτηράκι κρασάκι ή ουϊσκάκι, για το καλό της καρδιάς μας και για μακροζωΐα, φτάνει να τηρούσαμε τα μέτρα. Να που σήμερα, Καναδοί επιστήμονες ορύονται πως αν πίνουμε δύο ή περισσότερα ποτηράκια την εβδομάδα, οιονδήποτε αλκοολούχου ποτού, μαύρη θα είναι η μοίρα μας!

Παπαγάλος στην Αυστραλία, -λέει-, έφτασε στο σημείο να μας στέλνει χαιρετίσματα στην Ελλάδα, άδων το δημοτικό ασμάτιον «Σαν πας στην Καλαμάτα» …



Εν όψει εκλογών, των οποίων η ημερομηνία περνά στον κόσμο της μαντείας και του απόκρυφου, η Κυβέρνηση υπόσχεται, μεταξύ άλλων πάρα-πολλών, πέντε μειώσεις στην φορολογία για επαγγελματίες, καλύτερους κατώτατους μισθούς από το 2024 και μετά, μείωση του πληθωρισμού από το ίδιο επίσης έτος,  ανάκαμψη στην λειτουργία των Νοσοκομείων και την φροντίδα δημόσιας υγείας για όσους αντέξουν μέχρι τότε, αύξηση στην συμμετοχή του Κράτους στην αγορά των πανάκριβων φαρμάκων, μείωση της ανεργίας, πλουσιότερο καλάθι του νοικοκυριού, και επιστροφή σώνει και καλά των αγαλμάτων μας από την Αγγλία.  Όλα αυτά με την νέα διακυβέρνηση, εκτός του επιδόματος του  μάρκετ πας, το οποίο θα καταβάλλεται άμεσα, εκτός αν δεν φροντίσουμε να έχουμε ψηφιακή κάρτα, οπότε θα περιμένουμε τρεις μήνες για να το λάβουμε, -μία μικρή τιμωρία, για να μάθουμε να μην είμαστε αμελείς.

Επιστρέφοντες στους επιστήμονες, εδώ στην Ελλάδα, η δόκτωρ Λινού, απεκάλυψε σε συνέντευξή της στη Τι-Βι, πως οι επιστήμονες, έχουν το δικαίωμα να μην λένε όλη την αλήθεια.



Όσο δε για το «κράκεν» που μας βρήκε, ενώ μέχρι πρότινος μας έλεγαν πως μοιάζει με απλή γριπούλα, (το ίδιο έλεγαν και για τον κορωνοΐό), τώρα προέκυψε θανατηφόρος και τον μπερδεύουν με παραλλαγή του «κόβιντ» ή (ανήσυχοι) με νέα πανδημία, όπερ έδει δείξαι.

Βουλευτής μεγάλου κόμματος, γιόρταζε προχθές, κάλεσε τους οπαδούς του να τους τραπεζώσει για «χρόνια πολλά», σε ταβέρνα,  με την διαφορά να πληρώσουν εξ’ ιδίων το κρέας που θα τους προσέφερε.

Βγήκε κι άλλη υπόθεση στο παζάρι: Η βασιλική οικογένεια της Ελλάδος, συνεστιάστηκε με την αποδημία του τέως Βασιλέως και απεφάσισε να δημιουργήσει «βασιλικό κόμμα».

Αστυνόμος στο Λονδίνο, φύλακας της τάξης και της ηθικής ομολόγησε ότι ήταν κατά συρροήν βιαστής!

Και κάτι τελευταίο για σήμερα: Πενήντα-δύο χώρες του κόσμου, οι οποίες κόπτονται για την Ειρήνη, θα εφοδιάσουν με όπλα την Ουκρανία, προκειμένου να κερδίσει τον πόλεμο. Την ίδια στιγμή η Ρωσία ανακοίνωσε πως προσθέτει ακόμη 1,5 εκατομμύρια άντρες στον στρατό της. Βλέπεις, ο δρόμος προς την Ειρήνη είναι και λιγάκι δύσκολος. 

error: Content is protected !!