ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τα καθημερινά και συχνά ανελέητα, τα οποία συμβαίνουν από αιώνων στην χώρα μας, λίγο πολύ τα αντιμετωπίζουμε, ή έστω τα... ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τα καθημερινά και συχνά ανελέητα, τα οποία συμβαίνουν από αιώνων στην χώρα μας, λίγο πολύ τα αντιμετωπίζουμε, ή έστω τα γνωρίζουμε όλοι.

Αίφνης, πιστεύουμε πως είμαστε οι πρώτοι από όλους και οι έρευνες μας φέρνουν πάντα στον πάτο! Κι αυτό, γιατί δεν μάθαμε να στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας, να φροντίζουμε τον τόπο και τους ανθρώπους μας, να μην πιστεύουμε και εμπιστευόμαστε τους συμμάχους μας, οι οποίοι μας «την φέρνουν» πάντα πισώπλατα, και μεταξύ άλλων πολλών, να μην εμπιστευόμαστε την κρίση των άλλων για να προχωρούμε στη ζωή.



Και να κάποια από  τα πρόσφατα και πάντα «ελληνικά».

Χρωστούσε, -λέει-, 880 ευρώ και ανυπόμονοι και ανάλγητοι οι διεκδικητές τού χρέους, του πήρανε το σπίτι!

Ο Δήμος Αρταίων, πάλι, ξέχασε να πληρώσει την ΔΕΗ και, -άλλη κι εκείνη!-, θεώρησε σωστό να κόψει το ρεύμα, και μάλιστα εν ώρα μαθημάτων, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, όπου φοιτούν για να …φωτιστούν τριακόσια ελληνόπουλα.



Αυτοί οι αγρότες, φαίνεται πως πάντα σε κινητοποιήσεις θα βρίσκονται, καθώς καμία Κυβέρνηση δεν τους προσέχει. Από εχθές βρίσκονται και πάλι στους δρόμους. Άλλοι πάλι, και ουκ ολίγοι, με τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν το ρίχνουν στην κατάθλιψη με αποτέλεσμα να καταπίνουν τα ψυχοφάρμακα με το τσουβάλι και η κατανάλωσή τους στην Ελλάδα να ανεβαίνει ολοταχώς.

Απελπισμένες, τώρα, βιομηχανικές επιχειρήσεις απευθύνουσες βοήν εν ερήμω, «απειλούν» να κλείσουν, ένεκα μεγάλου ενεργειακού κόστους, και παρά τις σχετικές κρατικές επιδοτήσεις.

Ωστόσο, εννέα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φερόμενες έξυπνα, απηύθυναν επιστολή προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με την έκκληση του κινδύνου να βάλουν λουκέτο, αν δεν αλλάξουν τα οικονομικά μέτρα, και πολύ καλά έκαναν, γιατί μόνον ο Αρχηγός του Κράτους μπορεί να παρέμβει και να σώσει παρόμοιες καταστάσεις.



Όπως, καθώς φαίνεται, και από δημοσιεύματα, τα οποία παρακολουθώ, πρόκειται να παρέμβει με έλεγχο, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών, σε εννέα πολυεθνικές φαρμακευτικές αποθήκες, οι οποίες ίσως έχουν επάρκεια αποθεμάτων, αλλά δεν εφοδιάζουν τα φαρμακεία.

Μετά τις ΜΕΘ άλλων Νοσοκομείων, φαίνεται πως υπερπληρώθηκε ασθενών, και αυτή του Σισμανογγλείου, όπως γράφεται σε εφημερίδες, και οι ασθενείς φιλοξενούνται κάπου πρόχειρα στους διαδρόμους, ώσπου να αδειάσουν θέσεις, ενώ νέα «υποπαραλλαγή» της πανδημίας, η οποία κατσικώθηκε επί Γης, ενεφανίσθη υπό την ονομασία «Όρθρος» και για να μην κολλήσουμε, απαραίτητο το τέταρτο εμβόλιο και πάλι βλέπουμε.

Τέλος, κάποιες εφημερίδες αναφέρουν πως προ της κάλπης, ένα πακέτο-δώρο 1,2 δις θα καλύψει τις ανάγκες των πτωχών Ελλήνων, τουλάχιστον ώσπου να έλθουν οι επόμενες εκλογές .

error: Content is protected !!