ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΟΙ, ΝΑ ΜΑΛΑΜΑ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΟΙ, ΝΑ ΜΑΛΑΜΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Παραφράζοντες την γνωστή ρήση, ας την προσάψουμε σήμερα στους αγαπημένους συμμάχους και προστάτες της χώρας μας τους Αμερικανούς, οι οποίοι... ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΟΙ, ΝΑ ΜΑΛΑΜΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Παραφράζοντες την γνωστή ρήση, ας την προσάψουμε σήμερα στους αγαπημένους συμμάχους και προστάτες της χώρας μας τους Αμερικανούς, οι οποίοι πάντα έχουν κάτι καλό να που ή να πράξουν για την Ελλάδα μας, την οποία προσέχουν ως κόρην οφθαλμού, καθώς αυτή αποτελεί σημείο μεγίστης στρατηγικής σημασίας επί του πλανήτου Γη.



Από την εποχή της μικρασιατικής καταστροφής, υπάρχουν αποδείξεις της αγάπης που τρέφουν για εμάς, παραχωρώντας, για να μην παραπονιέται, και κάποια μικρασιατικά μέρη στην φίλη μας Τουρκία, την οποία, φαίνεται να αδικούμε, -κατά τη γνώμη της-, καταχρώμενοι εδάφη της, τα οποία ωστόσο ήσαν δικά μας από αρχαιοτάτων χρόνων και τώρα ανήκουν σε αυτήν, κατόπιν διεθνών αποφάσεων.

 Μεγαλόθυμοι εμείς, κάνουμε πάντα τα πικρά-γλυκά, και δηλώνουμε τόσο υποταγή όσο και αγάπη προς τους προστάτες μας. Και αυτοί, ανάλογα μας ανταμείβουν κι εμείς κουνάμε ευχαριστημένοι την ουρά μας, σαν χαδιάρικα σκυλάκια.



Πήγε στο ετήσιο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ στο Νταβός ο Πρωθυπουργός μας και από εκεί, έκανε επιτέλους, και ύστερα από τόσα χρόνια που θα έπρεπε, την μεγαλειώδη δήλωση ότι η Τουρκία δεν θα μας καθυποτάξει, δεν θα πραγματοποιηθούν οι έωλες προσδοκίες της. Ανασάναμε.

Λίγες ημέρες πριν, είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στην αμερικανική κυβέρνηση, όταν ασκήθηκε βέτο στην Γερουσία, από τον γερουσιαστή Μενέντεζ να μην δοθούν εναέριες πολεμικές ενισχύσεις στην Τουρκία, καθώς συνεχίζει την τακτική πρόκλησης πολέμου προς την Ελλάδα. Απόδειξη πως μας αγαπούν οι υπερατλαντικοί σύμμαχοί μας.

Προχθές, εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, ο κ. Τσαβούσογλου βρέθηκε στις ΗΠΑ, πραγματοποίησε τις πολιτικές συναντήσεις που ήθελε και αμέσως μετά, -και πώς τα κάνανε, πώς τα βρήκανε με τον υπουργό εξωτερικών κύριο Μπίλιγκεν-, και αμέσως μετά και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Πρωθυπουργού μας από το Νταβός, ο συνομιλητής του κυρίου Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε την απόφαση της φίλα προς ημάς προσκείμενης Κυβέρνησης της χώρας του, να πωλήσει τα  F-16 και άλλα οπλικά συστήματα στην γείτονά μας χώρα που μέχρι πριν την συνάντησή του απειλούσε με κυρώσεις ένεκα της στάσης της έναντι της Ελλάδος με την, -ως αντάλλαγμα για την διευκόλυνση που της προσφέρεται-, αυτή να μην τα χρησιμοποιήσει σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά χωρών του συμφώνου του ΝΑΤΟ, που ούτως ή άλλως είναι απαράβατος όρος αυτής της συμφωνίας.



Παράλληλα,  και σύμφωνα με αμερικανική έκθεση, -ξέρει κανείς πού βασίζεται;- κάποια από τα νησιά μας, ήτοι Γαύδος, Χρυσή, Κουφονήσι, Δία, Δραγονάδα, Ελάσσα, στην περιοχή της Κρήτης, Αστακίδα, Ζαφορά, Παχεία, Μακρά, στην περιοχή της Καρπάθου, Στεφανία, Ποντικούσα, Γιαλί, Ιμια, Ψέριμο, Λειψούς, Φαρμακονήσι, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Αγρελούσα, Χταπόδια, Μελαμπιούς, Δονούσα, Καλόγερους, Αντίψαρα, Οινούσσες, Τζουράφα, Στρογγύλη και Χήνα, δηλαδή ελληνικά νησιά από αρχαιοτάτων χρόνων, νησίδες και βραχονησίδες, θεωρούνται «disputed» (διαφιλονικούμενα) ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, με άλλα λόγια δεν ανήκουν στην Ελλάδα!

Λέει και ο λαός μας: «Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς…».

error: Content is protected !!