ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Οι παροχές της Κυβέρνησης συνεχίζονται ποικιλοτρόπως, καθώς και η μουρμούρα ότι τάχα έχουμε χρεοκοπήσει και πτωχύνει. Το βλέπουμε καθαρά άλλωστε... ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Οι παροχές της Κυβέρνησης συνεχίζονται ποικιλοτρόπως, καθώς και η μουρμούρα ότι τάχα έχουμε χρεοκοπήσει και πτωχύνει.

Το βλέπουμε καθαρά άλλωστε και ας μην θέλουμε να το πιστέψουμε. Μπορεί να μας ταλανίζει ο πληθωρισμός, μπορεί η τσέπη μας να αδειάζει όλο και περισσότερο, το ενεργειακό κόστος να μας στοιχίζει «τον κούκο αηδόνι, -όπως λένε-, τα ενοίκια και οι αγορές ακινήτων να εκτινάζονται στα ύψη, μπορεί να χάνονται από τις Τράπεζες τα σπίτια των Ελλήνων γιατί δεν έχουν χρήματα πλέον να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, μπορεί να υπάρχει αυξανόμενη ανεργεία, χίλια μπορεί που στύβουν την μεσαία κοινωνική τάξη και αποδεκατίζουν την κατώτερη, όμως ας μην κρίνουμε τα πράγματα από την κακή τους πλευρά.



Η Κυβέρνηση, παραμένει απόλυτος αρωγός στον έλληνα πολίτη, θέλεις με βοηθήματα σε χρήμα, θέλεις με έμμεσες λύσεις, θέλεις ακόμη και με υποσχέσεις, γιατί καμιά φορά και η καλή πρόθεση, και ο καλός λόγος  πιάνουν τόπο.

Το δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά και ο έγκριτος  και επίμ παντός επιστητού δημοσιογράφος κύριος Άρης Πορτοσάλτε πως πρωτοπόρος στην βοήθεια προς τους Έλληνες δοκιμαζόμενους του πληθωρισμού και της φτώχιας, πως, –εκ μέρους της φιλεύσπλαχνης Κυβέρνησης κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, πίεσε τους επιχειρηματίες να συμπαρασταθούν στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, και εκείνοι, -δυστυχώς- δεν τον άκουσαν και πονηρά πώς, μείωσαν το βάρος στα προϊόντα και αύξησαν και τις τιμές.



Κι ωστόσο, διαβάζω στον Τύπο πως 400, τουλάχιστον, γιατροί εγκατέλειψαν το ΕΣΥ, γιατί δεν αμείβονταν όσο έπρεπε, αυτό όμως, θα μπορούσε να είναι και μία τυχαία εξαίρεση.

Η Κυβέρνηση, ανακοίνωσε μάλιστα πως ψαλιδίζει κατά δύο ολόκληρες [ποσοστιαίες μονάδες και τις ασφαλιστικές εισφορές, άσχετα αν οι μέχρι σήμερα Έλληνες τις πλήρωναν κι ωστόσο έπρεπε να ακριβοπληρώνουν και ό,τι είχαν ανάγκη από κοινωνική περίθαλψη, με αυξήσεις ή και καταργήσεις σε πολλές παροχές, τις οποίες δικαιούνταν.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση και βοηθήματα για το ηλεκτρικό, και για τα σούπερ-μάρκετ, και για την βενζίνη και το πετρέλαιο παρέχει, και φυσικά, δεν είναι και τις πλουσιότερες του κόσμου. Εδώ δεν έχει χρήματα να αντιμετωπίσει τα νοσοκομεία, ως το προς τις ανάγκες τους.



Τώρα μάλιστα, χαρίζει και χρέη 10,4 δις ευρώ στον ΟΣΕ και όλο και σε κάποιους άλλους που χρωστάνε κάποια δις και δεν μπορούν να τα πληρώσουν, και έχει χαρίσει και θα χαρίσει επίσης μέχρι τις επερχόμενες εκλογές.

Ακόμη, έχει εξαγγείλει και άλλα πολλά οικονομικά μέτρα υπέρ των μισθών, των συντάξεων, κατά του πληθωρισμού και άλλων, εφ’ όσον επανεκλεγεί.

error: Content is protected !!