ΑΥΤΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ
Έγραφα εχθές για το πόσο καλά μας φροντίζει ο Πρωθυπουργός μας, έτσι ώστε να απαλύνονται και ο πόνος και η φτώχεια μας, και να... ΑΥΤΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ

Έγραφα εχθές για το πόσο καλά μας φροντίζει ο Πρωθυπουργός μας, έτσι ώστε να απαλύνονται και ο πόνος και η φτώχεια μας, και να νομίζουμε πως ζούμε στην εποχή των παχέων αγελάδων.

Προφανώς, δεν έσφαλα. Στον αγώνα δρόμου, ο οποίος ανοίγεται στα πρόθυρα κοινοβουλευτικών εκλογών, και καθώς αυτές πλησιάζουν, πολλά λέγονται από τους υποψηφίους για το μέλλον μας, το οποίο όλοι υπόσχονται άκρως πλουτοφόρο.

Για παράδειγμα, ο κ. Τσίπρας, υπόσχεται αν εκλεγεί να επαναφέρει τον 13ο μισθό, τον οποίον ο ίδιος κατήργησε επί διακυβερνήσεώς του της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης πάλι, του οποίου είναι νωπά ακόμη τα διακυβερνητικά του επιτεύγματα, υπόσχεται από πλευράς του να επιστρέψει στους Έλληνες, όλα όσα τους στέρησε ο προαναφερόμενος, λέγοντας μάλιστα πως ήδη επέστρεψε η Κυβέρνησή του, στην μεσαία τάξη πολιτών όσα ο πολιτικός του αντίπαλος είχε στερήσει.

Παράλληλα, ομνύει αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, ενιαίο μισθολόγιο, πάταξη της αισχροκέρδειας, πάταξη του πληθωρισμού, αναβάθμιση των πάντων, με δύο λόγια μία νέα Ελλάδα, όπου τα προβλήματα, τα οποία μας ταλανίζουν εδώ και τόσα χρόνια και τελευταίως πολύ περισσότερο, δεν θα είναι παρά μόνο κούφιες λέξεις, να τις τρώει ο σκόρος σε κάτι παραξεχασμένα και αραχνιασμένα  λεξικά.

Κάποιοι βέβαια, ίσως αναρωτηθούν γιατί όλα αυτά, όσα υπόσχονται για το μέλλον μας, δεν τα έπρατταν οι επί των ημερών τους Κυβερνήσεις στην ώρα που έπρεπε, σημειώνοντας πως δεν υπήρχαν χρήματα, πως είμαστε καταχρεωμένοι, πως εξοφλούμε «μνημόνια», πως είμαστε μία χώρα σε πτώχευση και κάποια άλλα.

Τετρακόσιες τριάντα χιλιάδες εντολές διακοπής ρεύματος σε ισάριθμα ελληνικά νοικοκυριά εξέδωσε και εκτέλεσε η ΔΕΗ κατά το 2022. Το στέλεχος δε αυτής, κ. Γιάννης Βρέντζος, δήλωσε σε συνέντευξή του προχθες: «Είναι λανθασμένη η πολιτική της Κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας, ώστε τα σπασμένα να τα ‘’πληρώνουν’’ οι πολίτες».

Είπαμε. Δεν είχαμε χρήματα και ζήσαμε την Κόλαση. Μέσα σε λίγους μήνες, πού θα τα βρούμε τόσα, τα οποία μάλιστα και θα μας οδηγήσουν στον Παράδεισο;

Και σε τελευταία ανάλυση, αφού όλοι τα ίδια υπόσχονται, όποιον και να ψηφίσουμε, το ίδιο κάνει, -τα ίδια οφέλη θα έχουμε.

error: Content is protected !!