ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΜΕΤ’ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΜΕΤ’ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ
Του Ντίνου Κουμπάτη  Και να, λοιπόν, που ήταν γραμμένο μας, να το βιώσουμε και αυτό.                         Εν όψει εθνικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ... ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΜΕΤ’ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

Του Ντίνου Κουμπάτη

 Και να, λοιπόν, που ήταν γραμμένο μας, να το βιώσουμε και αυτό.

                        Εν όψει εθνικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε, -όπως είχε και προειδοποιήσει και απειλήσει-, «πρόταση μομφής» κατά του Πρωθυπουργού της χώρας κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, «δ’ ασήμαντον αφορμήν», όπως πιστεύω ότι  θεωρεί το γεγονός αυτό, η ίδια η Κυβέρνηση, καθώς πέρασαν έξη μήνες αφ’ ότου «έσκασε» το θέμα, ο Πρωθυπουργός ένιψε τας χείρας του, η Αντιπολίτευση υπεστήριζε το αντίθετο, και εντελώς ξαφνικά, τα πράγματα πήραν την τροπή που πήραν.

Ωστόσο, -και αυτό είναι πολύ σπουδαίο επί του θέματος-, φαίνεται πως η Κυβέρνηση χάρηκε γι’  αυτήν την τροπή, καθώς ο Υπουργός Επικρατείας κύριος Γεραπετρήτης, δήλωσε από βήματος και απευθυνόμενος στον αιτούντα: «Σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την δυνατότητα να αντιπαρατεθούμε».

Εξ΄ αυτού αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για μία απλή και μόνο αντιπαράθεση, γιατί αν ήταν αλλιώς θα συμπλήρωνε πως θα τους είχαν δώσει τη ευκαιρία και να απολογηθούν, και να αποδείξουν πως οι αντίπαλοί τους έσφαλαν.

Την ίδια ώρα δε, που στον ιερό χώρο της Βουλής των Ελλήνων ο κ. Τσίπρας ομιλούσε περί μομφής, χαλαρός ο Πρωθυπουργός μας, είχε πεταχτεί μέχρι την Κρήτη, προκειμένου να ενημερωθεί προσωπικώς για την πρόοδο εργασιών σε ένα εργοτάξιο διάνοιξης ενός τμήματος νέου δρόμου, γεγονός που αποδεικνύει πως ούτε καν έλαβε υπ’ όψιν του τις απειλές και το άδηλον μέλλον, αφού όπως λέει και ο λαός μας «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», φτάνει να μην φέρουν μπόρες.  

Σε γενικότερες γραμμές, βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, και αν μη τι άλλο, θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε νέα συμπεράσματα από τις παρελθούσες ενέργειες, επιτυχίες και αποτυχίες των δύο αντιπάλων, αν βέβαια όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο.

Άλλωστε, και εδώ που τα λέμε, και οι δύο αντίπαλοι έχουν θητεύσει σαν Κυβερνήτες, τα έργα τους τα γνωρίζουμε πολύ καλά, μας έχουν σημαδέψει, και ανάλογα θα ανταποδώσουμε.

Προς τί λοιπόν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

Ες αύριον τα σπουδαία, όποιο και αν είναι αυτό το «αύριον».

error: Content is protected !!