ΚΑΛΑΘΙΑ, ΒΑΛΙΤΣΕΣ, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ, ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΟΡΑΤΟΝ ΚΑΛΑΘΙΑ, ΒΑΛΙΤΣΕΣ, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ, ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΟΡΑΤΟΝ
του Ντινου Κουμπάτη Δύσκολες ημέρες ζούμε, και καθόλου δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα έρευνας του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σύμφωνα με το οποίο ένα στα... ΚΑΛΑΘΙΑ, ΒΑΛΙΤΣΕΣ, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ, ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΟΡΑΤΟΝ

του Ντινου Κουμπάτη

Δύσκολες ημέρες ζούμε, και καθόλου δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα έρευνας του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σύμφωνα με το οποίο ένα στα οκτώ ελληνόπουλα αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και μάλιστα σε μία εποχή, όπου και όπως προσπαθούν να μας πείσουν, όλα στην, -και για την-, ζωή μας είναι ρόδινα!

Ακόμη και ο πληθωρισμός μειώνεται και αυτό θα αποτυπωθεί στο «καλάθι του νοικοκυριού», όπως δήλωσε μετά χαράς ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν έλαβαν καμία αύξηση, ελεηθέντες από την Κυβέρνηση, πλην όμως «σκοντάπτοντες» στον Νόμο Κατρούγκαλου και τα υπεσχημένα τα απερρόφησε η «προσωπική διαφορά», ενώ και η ΕΠΟΙΖΩ ανακοίνωσε πως οι δύστυχοι καταναλωτές είναι μάλλον απογοητευμένοι από το περιεχόμενο του περιβόητου καλαθιού.

Διαβάζω πάλι, πως στα νοσοκομεία μας, αυξάνονται τα προβλήματα του ΕΣΥ, με έλλειψη κλινών, γιατρών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, και πως χρειάστηκε σε κάποια πόλη της Ελλάδας, να προσαχθεί δια περιπολικού, γιατρός σε νοσοκομείο, προκειμένου να αναπληρώσει κάποια έλλειψη και να μην κινδυνεύσουν οι ασθενείς. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με το «agriniopress», γίνεται λόγος για υποστελέχωση, ελλείψεις προσωπικού και κύμα παραιτήσεων ιατρών, και καταγγέλλεται το εν λόγω περιστατικό της περασμένης Παρασκευής, 20 Ιανουαρίου στο Μεσολόγγι.

Προεκλογική περίοδος και ας περιμένουν τα προβλήματα γιατί η Βουλή συνεδριάζει και εκεί μέσα κονταρομάχονται και μαλλιοτραβιούνται, αλληλοκατηγορούνται σε υψηλούς τόνους, χειρονομούν, εξαπολύουν αλλήλοις ύβρεις και απειλές, και καθώς δεν τους βγαίνουν ούτε οι έρευνες για τις τσάντες, ούτε οι άλλες για τις υποκλοπές, ήλθε και η πρόταση μομφής, την οποία θα ψηφίσουν σήμερα χωρίς το αποτέλεσμα που προσδοκούσαν, αφού η πλειοψηφία νικά και όλα πάλι όπως πρώτα. Κάτι, το οποίο το ήξεραν οι μηνυτές, αλλά το επεχείρησαν έτσι, για νάχουμε με κάτι να ασχολούμαστε και να εντυπωσιάζουμε.

Είναι και το άλλο που δεν αφήνει ήσυχο το πολίτευμά μας, μπας και αποφασίσει τελικά ο Παύλος και διεκδικήσει θέση Πρωθυπουργού, εκείνος όμως παραγγέλνει στους ανυπόμονους φοβούμενος πως θα καθορίσει την θέση του μετά τα «σαράντα» του πατέρα του. Και είναι ηλίου φαεινότερον πως αρκετά ώριμος, όπως φαίνεται, δεν θα διακινδυνεύσει το πρεστίζ και την καταγωγή του, κυνηγώντας ένα όνειρο έωλο και μάλλον ψυχοφθόρο.

Εκτός συνόρων τώρα, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για πλανητάρχες και υπο-πλανητάρχες που κρύβουν επίσημα έγγραφα στο σπίτι τους, ενώ οι ΗΠΑ και η Ευρώπη στέλνουν βαρύ αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, καθώς παράλληλα η Ρωσία πραγματοποιεί, αμέριμνη, δοκιμές του πυραύλου «Zicron», η ίδια η Ουκρανία αποσύρθηκε από την πόλη-κλειδί Σολεντάρ και εχθές τα ξημερώματα ρωσικά βομβαρδιστικά επιτέθηκαν σφυροκοπώντας καίριες πολεμικές θέσεις και βάσεις της.

Θέλετε κι άλλα; Γερμανό πολίτη συνέλαβαν στην χώρα του ως κατάσκοπο των Ρώσων. Αφέθηκαν ελεύθερες η γυναίκα και η κόρη τού ευρωβουλευτή Παντσέρι. Άντε και στα δικά του.

Όσο για την χθεσινή λαίλαπα που πέρασε από Αττική, μόνο ένα σχολείο στην Καλλιθέα πλημμύρισε και είδαν κι έπαθαν να σώσουν τα παιδιά, σταμάτησε η κυκλοφορία σε Πειραιώς και Βουλιαγμένης, έκλεισαν τα απογευματινά και βραδινά σχολεία, ένα μπαλκόνι κατέρρευσε στην οδό Ερμού, στην καρδιά της Αθήνας, οι συγκοινωνίες έως και σταμάτησαν, ο ηλεκτρικός διέκοψε τα δρομολόγιά του και άλλα πολλά και απερίγραπτα.

error: Content is protected !!