ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Και έτσι, μπορούμε να ηρεμήσουμε. Καίτοι δύο μεγάλα στελέχη της ΝΔ απουσίαζαν και φυσικά μπορούσαν να ψηφίσουν από το σπίτι... ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Και έτσι, μπορούμε να ηρεμήσουμε. Καίτοι δύο μεγάλα στελέχη της ΝΔ απουσίαζαν και φυσικά μπορούσαν να ψηφίσουν από το σπίτι τους με «επιστολική ψήφο», ή από όπου αλλού, η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, πήγε …περίπατο.

Φυσικό είναι άλλωστε, και θα πρέπει να το γνώριζε ο κύριος Τσίπρας, πως όταν έχεις την πλειοψηφία στην Βουλή, έχεις και προφυλαγμένα τα νώτα σου. Έτσι γίνεται πάντα, όπως και επί διακυβέρνησης της χώρας από μέρους του.  Άλλωστε το «όλοι ενωμένοι, όλοι κερδισμένοι», ποτέ δεν διαψεύδεται. Κάποιες βάσεις έχουν όλες οι παροιμίες.



Ή μήπως ο κύριος Τσίπρας δεν γνώριζε ότι θα ψήφιζαν 156 βουλευτές «κατά» και μόνο 143 «υπέρ» -κα αν!-, καθώς τα κουκιά, επ’  αυτού, είναι μετρημένα;

Οπότε, η χώρα, έστω και για λίγους μήνες ακόμη, θα βρίσκεται στα χέρια της ίδιας Κυβέρνησης, η οποία θα συνεχίσει το έργο της, όπως ξέρει να το εκτελεί και να το προασπίζεται.



Έτσι, ελπίζουμε ότι και ο πληθωρισμός θα πέσει, και οι φτωχοί Έλληνες, των χαμηλοτέρων αποδοχών, ακόμη και αυτοί που δεν πήραν αυξήσεις στις συντάξεις τους, θα ξαναλάβουν υποσχέσεις και αυξήσεις, και θα παρέμβει η Κυβέρνηση και θα φροντίσει να μην διαψευσθούν οι υποσχέσεις και προσπάθειές της να μην χάσουν χιλιάδες Έλληνες τα σπίτια τους, και το ΕΣΥ να αναδιοργανωθεί, και η ανεργεία να καμφθεί, και οι Επιστήμονές μας θα βρουν κίνητρα για να παραμένουν στην Ελλάδα, και θα διαλυθεί η ουτοπιστική άποψη της Άγκυρας πως η Ελλάδα μας είναι τσιφλίκι του Ερντογάν, και τόσα άλλα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να συνεργαστεί, γιατί και η δική του διακυβέρνηση άφησε κενά και εκκρεμότητες, γιατί επί των ημερών διακυβέρνησής του ξεκίνησαν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, μπήκαμε στα μνημόνια, πετσοκόπηκαν οι αποδοχές μας.



Άλλωστε και κατά την παροιμία «όλοι ενωμένοι, όλοι κερδισμένοι», ίσως ωφελήσει τους αντιμαχόμενους να λύσουν από κοινού τα προβλήματα των Ελλήνων αναγνωρίζοντες και τις επιτυχίες ο ένας του άλλου, αλλά και τα σφάλματά τους.

Στην Βουλή, η πλειοψηφία είναι πάντα ισχυρή. Στις κάλπες, επίσης, αλλά κρύβονται και εκπλήξεις.

error: Content is protected !!