ΚΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ, ΓΥΡΙΖΕΙ… ΚΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ, ΓΥΡΙΖΕΙ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Συχνά απορείς, ποιά είναι η πορεία αυτού το κόσμου, πού βαδίζουμε και πιο ζοφερό μέλλον μας προσμένει. Συχνά δεν καταλαβαίνεις... ΚΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ, ΓΥΡΙΖΕΙ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Συχνά απορείς, ποιά είναι η πορεία αυτού το κόσμου, πού βαδίζουμε και πιο ζοφερό μέλλον μας προσμένει. Συχνά δεν καταλαβαίνεις γιατί και πώς γίνονται όλα αυτά που καθημερινά αντιμετωπίζεις, με όλη την Ανθρωπότητα αενάως σε μία χαώδη κατάσταση, η οποία επικρατεί κι εσύ προσπαθείς να γαντζωθείς από την ουτοπία μίας υποσχόμενης «σταθερότητας». Πλην όμως, μάταιο.

Παντού, ανά την υφήλιο, στραγγαλίζονται μισθοί και συντάξεις, επαναστατούν στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι, στη Γαλλία κινητοποιούνται απειλητικά οι συνταξιούχοι. Στο Ισραήλ πανικός από τις τρομοκρατικές ενέργειες με 42 νεκρούς μέσα σε Συναγωγή, και στην Ουκρανία να πέφτει η πόλη Ugletar, οχυρό αντίστασης έως εχθές στα χέρια των κακών Ρώσων, που μάταια προσπαθούν να συντρίψουν οι καλοί Αμερικανοί και Ευρωπαίοι.



Τρόμος και πάνω από τις κεφαλές ημών των Ελλήνων, καθώς ο δρ. Καπραβέλος, ανακαλύπτει και αποκαλύπτει πως 600 Έλληνες πεθαίνουν κάθε μήνα, -ούτε ένας πάνω, ούτε ένας κάτω-, από τον κορωνοϊό, ενώ η Κυβέρνηση υπόσχεται ένα καλύτερο ΕΣΥ, αλλά μετά τις εκλογές.

Προς το παρόν, οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα τα ξένα εισπρακτικά «funds» εν όψει 700.000 πλειστηριασμών, με ετυμηγορία Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου υπέρ αυτών, την ΑΑΔΕ να προβαίνει σε κατασχέσεις σε όσους οφείλουν άνω των 500 ευρώ στο Δημόσιο, ξεκινώντας από αύριο και έως τον Ιούνιο, ώσπου να μαζευτούν και άλλοι χρεωστούντες, και τη στιγμή μάλιστα που οι Έλληνες φορολογούμενοι αύξησαν κατά 500 εκατομμύρια, -τον μήνα που μας πέρασε-, τα χρέη τους στην Εφορία και οι οκτώ στους δέκα μειώνουν την αγορά βασικών αγαθών ένεκα ακατάσχετου πληθωρισμού και φτώχειας.



Νέες αυξήσεις, -συνεχίζουμε επί Ελλάδος-, σε λάδια, γαλακτοκομικά και κρεατικά, ενώ η ελληνική βιομηχανία εκπέμπει S.O.S. καθώς βυθίζεται, η αλχημεία της «προσωπικής διαφοράς», εξάτμισε τις αυξήσεις στις συντάξεις, όμως προσδοκούμε ημέρες καλύτερες, καθώς και για όλα όσα άλλα μας γονατίζουν.

Ναι, θα έλθουν. Η Κυβέρνηση, -πανταχού παρούσα και αρωγός-, αφού ξεκαθάρισε δια στόματος Πρωθυπουργού ότι οι «επισυνδέσεις» είναι νόμιμες, -γι’  αυτό άλλωστε έλαβε και ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές της Ν.Δ., και ο κ. Γεωργιάδης εξομοίωσε την πολιτική της Ελλάδας με αυτήν της Τουρκίας, λέγοντας πως και ο Ερντογάν παρακολουθεί τους πάντες, αλλά «και τί έγινε;»-, η Κυβέρνηση λοιπόν,  δήλωσε πως έριξε στην αγορά 12 δις ευρώ κατά της «εισαγομένης» ακρίβειας για χρηματοδότηση του Έλληνα πολίτη, τον οποίον και διαρκώς, καθώς και επισταμένως, φροντίζει.



Από την άλλη πλευρά, και ο κ. Τσίπρας υπόσχεται καλύτερες ημέρες και δη στους συνταξιούχους, καθώς και το ΠΑΣΟΚ, έστω και αν φαίνεται κάπως δύσκολη η επανεκλογή του.

Ας κλείσουμε, σήμερα με «χαράς ευαγγέλια», καθώς από Μάρτιο, ξεκινούν οι απ’  ευθείας πτήσεις από Αμερική και Καναδά προς την Ελλάδα και αυτό θα αποτελέσει ένα επιπλέον «δέλεαρ» για περισσότερο τουρισμό, περισσότερο χρήμα στην χώρα και αναμφισβήτητα καλύτερες ημέρες, όπως μας το υπόσχονται όλοι οι υποψήφιοι Κυβερνήτες, αυτού του τόπου, και ζητούν το έλεός μας.

error: Content is protected !!