ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΠΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΠΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Συνηθίσαμε πια στα εγκλήματα και τους πολέμους. Κάθε ημέρα, ακούμε, βλέπουμε, ή Υφιστάμεθα κάτι από όλα αυτά, στον κόσμο, στην... ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΠΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Συνηθίσαμε πια στα εγκλήματα και τους πολέμους. Κάθε ημέρα, ακούμε, βλέπουμε, ή Υφιστάμεθα κάτι από όλα αυτά, στον κόσμο, στην χώρα, στην πόλη, ακόμη και επάνω μας.

Πρόκειται άραγε για προοίμιο του νέου κόσμου, τον οποίον μας υπόσχονται και με αγωνία προσμένουμε να δούμε ποιά θα είναι η μορφή του;



Θα συνεχίσει να φλέγεται ο κόσμος, θα συνεχίσουμε να ζούμε υπό το κράτος της βίας, της απειλής και της δολοφονίας; Θα γίνει μόνιμη κατάσταση ο πόλεμος ανάμεσα στα κράτη και τις ιδέες, οι οποίες ωστόσο αλλάζουν, μετατρέπονται, απορρίπτονται συχνά ομού και μετά των ιδεολόγων;

Πόλεμοι στους δρόμους, καθώς οι διακυβερνήσεις των Κρατών κάπου χωλαίνουν, οι άνθρωποι αντιδρούν, βγαίνουν στους δρόμους, διαμαρτύρονται, φοβούνται ένα ζοφερό μέλλον για την επιβίωσή τους και την Ανθρωπότητα.



ΟΙ ειδήσεις της ημέρας,, -της κάθε ημέρας-, μιλούν για πλήθος εγκλημάτων από άνθρωπο σε άνθρωπο, -εν ονόματι της Ειρήνη δε-, και από κράτος σε κράτος. Προκλήσεις βίας, δολοφονιών, πολεμικών συρράξεων.

Στην Ελλάδα, δημιουργούνται Κέντρα Ημέρας για την υποστήριξη κακοποιημένων παιδιών. Τις νύχτες ποιός θα τα στηρίζει; Αυτοί που τα κακοποιούν, εν γένει;

Από τις τελευταίες αστυνομικές ειδήσεις, τρεις σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν από επίθεση αγνώστων σε έπαυλη στο Μπέβερλυ Χιλλς, ενώ πέντε αφροαμερικανοί αστυνομικοί, σκότωσαν έναν ομόφυλό τους χωρίς αιτία κατά την περιπολία ρουτίνας που πραγματοποιούσαν. Οι τέσσερεις αφέθηκαν ελεύθεροι και ο άλλος ανακρίνεται ακόμη.



Στο Ιράν, ένοπλος εισέβαλε στο φυλάκιο φρουράς της πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν και άφησε πίσω του ένα νεκρό και δύο τραυματίες.

Διακόσια τριάντα ένα βαρέα άρματα θα στείλουν οι σύμμαχοι της Δύσης στην Ουκρανία για να πατάξει, αυτή,  τους επιτιθέμενους Ρώσους, την στιγμή που ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, διαβεβαιοί πως αυτό είναι έτοιμο για οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τους Ρώσους, ενώ ο καγκελάριος της Γερμανίας δηλώνει κατηγορηματικά πως η Γερμανία δεν θα εμπλακεί σε οιονδήποτε τυχόντα πόλεμο με τους Ρώσους, και οι Ρώσοι κατηγορούν την Δύση πιστεύοντας πως αυτή δοκιμάζει επί του ουκρανικού εδάφους τα νέα της όπλα και νέες μεθόδους πολέμου.

Συνηθίσαμε πια σε τέτοιες ειδήσεις. Δεν μας προκαλούν έκπληξη. Μόνο φόβο γεμίζουν τις ψυχές μας, και δυστυχώς, δεν φαίνεται από πουθενά να αλλάζει αυτή κατάσταση.

error: Content is protected !!