Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η πανδημία του κορωνοϊού καλά κρατεί και μας κρατούν στο χέρι τους, τόσον αυτή, όσο και οι επιστήμονες, οι φαρμακευτικές... Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η πανδημία του κορωνοϊού καλά κρατεί και μας κρατούν στο χέρι τους, τόσον αυτή, όσο και οι επιστήμονες, οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι κάθε είδους ειδήμονες και παντογνώστες, οι οποίοι ενσπείρουν τον πανικό στους ταλαίπωρους κατοίκους αυτής της Γης.

Είναι, θα μου πεις, και αυτός ο ιός παράξενος, απρόβλεπτος, αχτύπητος, αναπαραγωγικός σαν την Λερναία Ύδρα. Κι ενώ όλοι οι πανδημικοί ιοί, -μας έλεγαν μέχρι πριν την εμφάνισή του οι Επιστήμονες-, «παίρνουν των ομματιών τους», το πολύ μετά την παρέλευση δύο ετών, αυτός «κατσικώθηκε» και δεν λέει να φύγει, μας κάνει δε και παιχνιδάκια με διάφορες παραλλαγές, για τις οποίες κάποιοι λένε πως μπορεί να είναι λιγότερο επικίνδυνες, και άλλοι τους επαναφέρουν στην τάξη, υπογραμμίζοντας πως είναι κατά πολύ επιβλαβέστερες.



Στην χώρα μας, όπου το κάθε μικρό μπορεί να γίνει και μεγάλο, στην χώρα αυτή που όλοι είμαστε ειδήμονες και έχουμε άποψη επί παντός επιστητού, αυτές τις τελευταίες ημέρες, έχω διαβάσει δηλώσεις τριών εξεχόντων επιστημόνων, οι οποίοι αναφέρονται στην εξέλιξη της πανδημίας.

Εκατόν εξήντα οκτώ νεκροί από κορωνοϊό από αρχές του έτους μέχρι και πριν λίγες ημέρες, διάβασα σε στατιστικές, ενώ ο Δρ. Καπραβέλος, υποστηρίζει πως έχουμε εξακόσιους τέτοιους θανάτους ανά μήνα. Τελικά, πόσους;



Ο Δρ. Σαρηγιάννης, φοβάται πως βρισκόμαστε στην αρχή της ανοδικής πορείας της πανδημίας αυτόν τον χειμώνα, κι εγώ καταλαβαίνω πως εξακόσιοι θάνατοι τον μήνα, αν υπάρχουν στην αρχή, ή έστω και εκατόν εξήντα οκτώ σε λιγότερο από ένα μήνα, τότε φανταστείτε πού θα φτάσουμε κατά την ακμή, και πόσοι θα απομείνουμε.

Η Δρ. Παγώνη, τέλος, ανησυχεί για τις παραλλαγές «Κράκεν» και «Όρθρος», ζητάει άμεσες προσλήψεις γιατρών στα αποδεκατισμένα νοσοκομεία της χώρας, πιστεύει πως δεν θα υποστούμε την επιβάρυνση ΗΠΑ και Αγγλίας, ότι ο κορωνοϊός θα ακμάσει έως τις 20 Φεβρουαρίου και η γρίπη έως και τις αρχές Μαρτίου. Ανησυχεί δε. γιατί επί τετάρτου εμβολιασμού, η Ελλάδα έχει τα χαμηλότερα ποσοστά προθύμων να το κάνουν αυτή τη χρονιά, από ό,τι την περασμένη, και με σκορ 4.000 πέρυσι και μόνο 2.600 εφέτος.



Παράλληλα, και παρά τους τρομοκρατημένους και τρομοκρατούντες επιστήμονες, επί του θέματος, πλήρης ελευθερία κινήσεων υπάρχει παντού, μη λήψη μέτρων, έλλειψη θέσεων ΜΕΘ και γενικότερα κλινών, απροθυμία εμβολιασμών, συνεχείς εισαγωγές, και πολλές δηλώσεις που σπείρουν πανικό, έως και τα «φέϊκ νιούς» να ακολουθούν και αυτά την ένδοξη τρομοκρατική πορεία τους.

error: Content is protected !!