ΠΡΟΣ «ΚΑΠΟΙΕΣ» ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣ «ΚΑΠΟΙΕΣ» ΕΚΛΟΓΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κάποτε, θα διεξαχθούν και οι εκλογές στην Ελλάδα, -«κάποιες» εκλογές, όπως χαρακτηρίστηκαν, -κάποια στιγμή, η οποία κάποτε θα μας ανακοινωθεί... ΠΡΟΣ «ΚΑΠΟΙΕΣ» ΕΚΛΟΓΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κάποτε, θα διεξαχθούν και οι εκλογές στην Ελλάδα, -«κάποιες» εκλογές, όπως χαρακτηρίστηκαν, -κάποια στιγμή, η οποία κάποτε θα μας ανακοινωθεί επισήμως. Μέχρι τότε, άλλοι θα τις προσδιορίζουν σε κάθε επόμενο μήνα, έως και το τέλος του έτους.



Ωστόσο, προετοιμαζόμαστε για αυτές, ψαχνόμαστε να καταλάβουμε ποιους πρέπει να ψηφίσουμε, ποιους να εμπιστευθούμε αυτή τη φορά, αφού κατά τις προηγούμενες φορές είχαμε κατά σειράν εμπιστευθεί τους ίδιους αυτούς, οι οποίοι θέτουν υποψηφιότητα και εφέτος, και τους γνωρίζουμε καλώς και αναρωτιόμαστε γιατί, ωστόσο, είχαμε στερήσει σε αυτούς μία δεύτερη, ή τρίτη ευκαιρία. Απογοητευμένοι, ή με την λογική του να μην είναι πάντα οι ίδιοι;

Όπως και να έχει, οι εκλογές, αυτές οι «κάποιες», οι οποίες έρχονται, μας εκπλήττουν συχνά προεκλογικά, καθώς πολλά και διάφορα συμβαίνουν, σκάνδαλα προκύπτουν, τα οποία όμως φαίνεται πως είναι απλά παραπτώματα, και ένα από τα οποία, -αν το θεωρήσει κάποιος σκάνδαλο-, έφερε εκτός ορίων τον κύριο Τσίπρα, με αποτέλεσμα να αποσύρει τους βουλευτές του από το Κοινοβούλιο κατά τις ψηφοφορίες, και έτσι να έχουμε έως και τις επικείμενες εκλογές, Βουλή τριών τετάρτων.



Ωστόσο, η προεκλογική περίοδος συνεχίζεται με υποσχέσεις από όλα τα υποψήφια κόμματα, με προσεγγίσεις και διαξιφισμούς, με πληθωρισμό και συνεχείς ανατιμήσεις στα πάντα, ακρίβεια παντού, ξεσπιτώματα για χρέη σε Τράπεζες και Δημόσιο, εγκληματικότητα, πολεμικές προκλήσεις, με τους αγρότες στους δρόμους, με τους ηθοποιούς σε σαρανταοκτάωρες απεργίες, με φόβους των πολιτών για το μέλλον τους.



Όμως, δεν συμβαίνει μόνον εδώ. Σε Γαλλία και Αγγλία, βγαίνουν και εκεί, οι απελπισμένοι, στους δρόμους. Διαμαρτύρονται για τις χαμηλές συντάξεις και τις κοινωνικές ασφάλειες, έστω και αν δεν προβλέπονται εκεί εκλογές, και σε αντίθεση με τους δικούς μας συνταξιούχους, οι οποίοι απολαμβάνουν προνόμια υποσχέσεων για μία καλύτερη σύνταξη, και τέρπονται από το «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ και θα λάβουν κάποιοι από αυτούς και τα αναδρομικά τους, ακόμη και θα ξανακερδίσουν την δεκάτη τρίτη σύνταξη, θα έχουν και δύο δώρα τον χρόνο, κατά Χριστούγεννα και Πάσχα, ανάλογα με τον ποιό θα εκλέξουν στις κάλπες και ανάλογα με τα όσα αυτός, σήμερα, υπόσχεται.

Άντε, λοιπόν, να έλθουν αυτές οι κάποιες εκλογές, να δούμε και άσπρη μέρα.

error: Content is protected !!