ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Βαίνουμε προς εκλογές. Σημαντικό και αναμφισβήτητο. Αμφισβητήσιμο το «πότε». Όποτε αποφασίσει ο Πρωθυπουργός, γιατί έτσι συμβαίνει πάντα. Επειδή όμως ο... ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Βαίνουμε προς εκλογές. Σημαντικό και αναμφισβήτητο. Αμφισβητήσιμο το «πότε». Όποτε αποφασίσει ο Πρωθυπουργός, γιατί έτσι συμβαίνει πάντα.

Επειδή όμως ο χρόνος προς την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας του τόπου κοντεύει, τα πράγματα προχωρούν και από μόνα τους. Και προχωρούν κάπως περίεργα, με αναταράξεις, τόσο πολιτικές, όσο και κοινωνικές.

Εν όψει εκλογών, στον πολιτικό τομέα, έχουμε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες της Βουλής επί νέων νομοσχεδίων, το πώς θα καταφέρουν να εξοστρακίσουν από την συμμετοχή στις κάλπες το κόμμα Κασσιδιάρη, και πώς θα εμποδίσουν μία υποτιθέμενη δημιουργία «Βασιλικού κόμματος» και κάθοδο του πρίγκιπα Παύλου στις επερχόμενες εκλογές.



Από την  άλλη, η Κυβέρνηση, προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλύψει κάποια επί των ημερών της ολισθήματα, όπως τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, διαφθορά σε διάφορες υπηρεσίες και άλλα τέτοια, κάτι το οποίο έχει συμβεί και άλλες φορές χωρίς επιπτώσεις.

Κοινωνικά τώρα, ο πληθωρισμός, οι συνεχείς ανατιμήσεις, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, η φτωχοποίηση, η εγκληματικότητα, η υποβάθμιση της υγείας του πολίτη, η ελλιπής ασφάλειά του, η φορολόγηση, η στέρηση στέγης από κατασχέσεις ένεκα χρεών σε Τράπεζες και δημόσιο, η επίσης υποβάθμιση των σπουδών και άλλα τινά, στέκουν στην απέναντι πλευρά.



Από την πλευρά αυτήν, λοιπόν, έχουν βγει στους δρόμους οι αγρότες, -κάτι που συμβαίνει από μακρού και με όποια Κυβέρνηση-, οι καλλιτέχνες, όπως ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, απόφοιτοι Εικαστικών Τεχνών, αοιδοί και άλλων συναφών κλάδων, καθώς με ένα  προεδρικό διάταγμα υποτιμήθηκαν οι σπουδές και οι τίτλοι τους και εν όψει εκλογών ο πρωθυπουργός κατέθεσε προς αυτούς έωλες ελπίδες, στις οποίες όμως οι ενδιαφερόμενοι δεν επαφίενται.



Αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ, είναι ανάστατη, καθώς φαίνεται από ανακοίνωσή της, τα  κρατικά Νοσοκομεία, πρόκειται να παραδοθούν σε εργολάβους, και είναι ορατός ο κίνδυνος να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτά, απλοί άνθρωποι, οι οποίοι δουλεύουν στην καθαριότητα, την εστίαση, την φύλαξη, και άλλα συναφή επαγγέλματα. Και μάλιστα, αναμένοντες τις εκλογές του έτους αυτού.

error: Content is protected !!