«ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ» «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ»
Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας θέλοντας να συμβάλλει στην προσπάθεια του Δήμου στα θέματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης του νησιού ,καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις: Ενημέρωση πολιτών για... «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ»

Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας θέλοντας να συμβάλλει στην προσπάθεια του Δήμου στα θέματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης του νησιού ,καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις:



  1. Ενημέρωση πολιτών για τα σημεία που γίνεται ανακύκλωση με έναν
    ηλεκτρονικό χάρτη (λογισμικό padlet) και με έντυπα που μπορούν να διανεμηθούν στα σχολεία,στα μεγάλα καταστήματα κ.α.
  2. Τοποθέτηση νέων σημείων ανακύκλωσης στις περιοχές του νησιού που δεν υπάρχουν (νότια Σαλαμίνα, Μπατσί , Βασιλικά, Ηλιακτή, Κακηβίγλα κ.α.)
  3. Σε μεγάλες περιοχές (Σελήνια ,Αιάντειο, Αμπελάκι) να προστεθούν επιπλέον σημεία ανακύκλωσης. Καλό θα ήταν τα δύο ακόμη κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που αναμένονται, να τοποθετηθούν το ένα στο Αιάντειο (θα καλύπτει όλη τη νότια Σαλαμίνα) και το άλλο στην Σαλαμίνα.
  4. Τοποθέτηση μωβ κάδων για την ανακύκλωση ρούχων σε συνεργασία με την εταιρία Recycom (https://recycom.gr), όπως γίνεται ήδη σε 63 Δήμους της χώρας.
  5. Σημεία ανακύκλωσης των φίλτρων των τσιγάρων (https://cigaretcycle.org) στις παραλίες και άλλες περιοχές του νησιού. Έχει ήδη γίνει επικοινωνία μεταξύ περιβαλλοντικού ομίλου και του υπευθύνου της εταιρίας Cigaret Cycle ,που μας είπε ότι μπορούν να προχωρήσουν μετά από συνεννόηση με το Δήμο.
  6. Θα μπορούσε ο Δήμος να μοιράσει κάδους κομποστοποίησης στους πολίτες. Αυτό έχει γίνει σε πολλούς δήμους (πρόσφατα στους Δήμους Πεντέλης και Κομοτηνής που προμηθεύτηκαν κάδους κομποστοποίησης με πρόγραμμα ΕΣΠΑ)
  7. Στον κατάλογο των καταστημάτων που συνεργάζονται με το Greencity (κινητά πράσινα σημεία) θα πρέπει να προστεθούν καταστήματα του νησιού για να εξυπηρετεί τους κατοίκους Σαλαμίνας.
  8. Η ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων (καφέ κάδοι ) και η ανακύκλωση γυαλιού θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλα τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος με κίνητρο πιθανή μείωση δημοτικών τελών.
  9. Τοποθέτηση σημείων ανακύκλωσης λαδιού (https://fargecohellas.com)


Η Γραμματέας Λεμπέση Σαραντία
Ο Πρόεδρος Φαρμακόρης Ανδρέας

error: Content is protected !!