ΑΣΠΡΟ ΧΙΟΝΙ – «ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΝΙ» ΑΣΠΡΟ ΧΙΟΝΙ – «ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΝΙ»
του Ντίνου Κουμπάτη Την ώρα που γεμίζουν οι λευκές γραμμές αυτού του χαρτιού με μαύρα γράμματα, είναι βράδυ, εχθές Κυριακή, και τα πράγματα κυλούν... ΑΣΠΡΟ ΧΙΟΝΙ – «ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΝΙ»

του Ντίνου Κουμπάτη

Την ώρα που γεμίζουν οι λευκές γραμμές αυτού του χαρτιού με μαύρα γράμματα, είναι βράδυ, εχθές Κυριακή, και τα πράγματα κυλούν ομαλά, όσο φυσικά μπορεί να γίνεται, όταν αναγκάζεσαι να μένεις κλεισμένος στο σπίτι σου, με γεμάτα τα πάντα γύρω σου από πολλούς πόντους ύψος χιονιού, που σκορπά στο διάβα της η βάρβαρη «Βαρβάρα».

Μέχρι τώρα λοιπόν, αντιμετωπίζουμε κατά πρόσωπο την καταιγίδα «Μπάρμπαρα» στο πρώτο κύμα της, αναμένοντες και τα άλλα δύο, το ένα, -λένε οι μετεωρολόγοι-, χειρότερο του πρώτου και το επόμενο ελαφρύτερο των δύο προγενεστέρων. Ίδωμεν.

Ωστόσο, και προκειμένου να μην συμβούν τα περσινά, έκλεισε η Αττική οδός, προκειμένου, -σαν φρόνιμα παιδιά-, να την καθαρίσουν, και άνοιξε ξανά, και ανάλογα στην συνέχεια.

Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, πάντως, έκλεισε, άνοιξε, ξανάνοιξε, και αυτό επαναλήφθηκε, απαγορεύτηκε η έξοδος και είσοδος άνευ αντιολισθητικών αλυσίδων, κι ας παγώσουν επί τόπου οι αμελείς, οι οποίοι πίστεψαν πως η Τροχαία θα έκανε τα στραβά μάτια, καίτοι πολλοί από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχουν στα καταστήματα ένεκα υπερκατανάλωσης, αλλά κι αυτοί το άφησαν για την τελευταία στιγμή.

Το ίδιο συνέβη και στα διόδια Μαλγάρων, από όπου απαγορεύτηκε ξαφνικά η διάβαση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, όσο δε για την ειδοποίηση προς οδηγούς, μάλλον κανείς δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει, καθώς έφτασε τελεσιγραφικά, αλλά και οδηγοί από το εξωτερικό, δυστυχώς δεν ήξεραν ελληνικά, δεν φρόντισαν να μάθουν, δεν κατάλαβαν. Αλλά και οι Έλληνες, πόσο περισσότερο ξέρουν πλέον;  

Τέλος, η εθνική Αθηνών – Λαμίας θα κλείσει από τις έντεκα το βράδυ, άγνωστο για πόσο, για να προληφθεί πιθανό κακό, κι ίσως και άλλες εθνικές.

Από την άλλη, τα χιόνια, πέφτουν στα δέντρα, ο αέρας κουνά τα κλαδιά τους, αυτά ταρακουνούν τα καλώδια της ΔΕΗ, τα σμπαραλιάζουν, -όπως λένε οι άνθρωποι της ΔΕΔΗΕ που ξέρουν-  δημιουργούνται βραχυκυκλώματα και έτσι κόβεται το ρεύμα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Και κάτι λίγο πιο εύθυμο για να αντιμετωπίσουμε τα όσα μας επιφυλάσσει το «μαύρο χιόνι». Σύμφωνα με αυτούς που ασχολούνται με τα καιρικά φαινόμενα και τα ερμηνεύουν, η επίθεση προέρχεται από Τουρκία, με πρώτο σταθμό της Εύβοια.

error: Content is protected !!