Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) – Δραστηριότητες Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) – Δραστηριότητες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) πραγματοποίησε τις ακόλουθες Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες κατά το τελευταίο δίμηνο του... Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) – Δραστηριότητες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) πραγματοποίησε τις ακόλουθες Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες κατά το τελευταίο δίμηνο του 2022.

Στις 22-11-22 επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών όπου έγινε παρουσίαση του Ηλιακού Συστήματος και πραγματοποιήθηκαν δύο εργαστήρια προσομοίωσης των μεγεθών και των αποστάσεων των πλανητών υπό κλίμακα.

Στις 16-12-22 επισκέφθηκε το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων στην Κηφισιά όπου έγινε παρουσίαση με θέμα ΄΄ Το Άστρο των Χριστουγέννων και η Αστρονομική του Ερμηνεία ΄΄.

Στις 18-12-22 ξεκίνησαν ο τρίτος κύκλος των Διαδικτυακών Σεμιναρίων Αστρονομίας με πρώτο ομιλητή των τον κο Αντώνιο Αντωνίου Δρ. Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών Τομέας Αστροφυσικής , Αστρονομίας – Μηχανικής Καθηγητή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικής  Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου , και με θέμα ΄΄ Συμπαντική Συμφωνία ΄΄.



Στις 20-12-22 σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων,  έγινε παρουσίαση στην αίθουσα ΄΄Δ. Μπόγρη΄΄ με θέμα ΄΄ Το Άστρο των Χριστουγέννων και η Αστρονομική του Ερμηνεία ΄΄.

Στις 22-12-22 επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και Δημ. Σχολείο Βασιλικών όπου έγινε παρουσίαση με θέμα ΄΄ Το Άστρο των Χριστουγέννων και η Αστρονομική του Ερμηνεία ΄΄ και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στόλισαν κλαδιά αγριελιάς αναβιώνοντας το αρχαίο έθιμο της Ειρεσιώνης.



Απευθύνουμε Ευχαριστίες: Στην Διευθύντρια του Δημ. Σχολείου Βασιλικών κα Σταματία Αντωνούδη και στην εκπαιδευτικό κα Κατερίνα Ζευγαρά.  , στην Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου  Βασιλικών κα Βασιλική Κανάκη και στην Νηπιαγωγό κα Ευγενία Αθανασακοπούλου. Στον Καθηγητή Χημείας του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων κο Στράτο Ασημέλη , στον Δρ Αστροφυσικής  κο Αντώνιο Αντωνίου. Στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού του Δήμου Σαλαμίνας κο Παντελή Διολέτη. Στο ΄΄Πλανητάριο Θεσσαλονίκης΄΄ για την δωρεάν προσφορά των posters στους μικρούς μας φίλους. Τέλος Ευχαριστούμε ολους εσάς που στηρίζετε το Εκπαιδευτικό έργο της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ).

                                                Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                            Κ. ΒΑΡΛΑΜΗΣ  

error: Content is protected !!