ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΤΕΛΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Καλά θα ήταν να τέλειωναν το έργο τους οι Προφήτες με την έλευση του Κυρίου, αλλά φαίνεται πως και μετά... ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΤΕΛΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Καλά θα ήταν να τέλειωναν το έργο τους οι Προφήτες με την έλευση του Κυρίου, αλλά φαίνεται πως και μετά και μέχρι σήμερα, δεν λείπουν του βίου μας και με πάντα τρόπο προσπαθούν να επιβάλλουν τα οράματά τους, -συχνά δε, «θερινής νυκτός».

Επαγγελματίες οι περισσότεροι κατά την μετά Χριστόν εποχή, με ανταγωνισμό πολλών άλλων, οι οποίοι άλλοτε αγγελοσκιάζονται και άλλοτε παραληρούν, ανταγωνίζονται οι μεν τους δε και οι αγγελοσκιάγματά τους μας απασχολούν και κυρίως μας γεμίζουν τρόμο για το μαύρο μας το μέλλον, ένα μέλλον ζοφερό και αποτρόπαιο.



Μας συγκλονίζει ο μέγας σεισμός, το μέγα κακό, το οποίο βρήκε Τουρκία και Συρία, μας βγήκαν και οι σύγχρονοι προφήτες, οι οποίοι ανάλογα με τις κατ’ όναρ διαπιστώσεις τους, τρομοκρατούν τους Έλληνες.

Διαφορετικές κλιματολογικές απόψεις προφήτευσαν την περασμένη εβδομάδα οι μετεωρολόγοι μας, ένας απλός χειμώνας έφτασε με χιόνια, -όπου το «έστρωσε»-, πέντε έως είκοσι πόντων, για δύο ημέρες, -είπαν-, έπειτα για άλλες δύο, και πάει να τελειώσει η εβδομάδα και ο ίδιος καιρός παραμένει, ένεκα χειμώνα και όχι εκ προφητειών.

Ευκαιρίας δοθείσης, εξέφρασε τις προφητικές απόψεις του και ο Ακαδημαϊκός γεωλόγος κύριος Κωνσταντίνος Συνολάκης, επιχειρώντας αναδρομή στο παρελθόν, κατά το οποίο η γεωλογική Ιστορία έχει καταγράψει τεραστίων διαστάσεων σεισμούς ανά 600 έτη, με ισχυρότερους στην Κρήτη κατά το 365 και 1403. Για κατόπιν, δε, προβλέπει από σήμερα και ως το άδηλον μέλλον έναν σεισμό βαρβάτο, της τάξεως των 8,9 ρίχτερ, τρομοκρατώντας όλους όσους τον άκουσαν.



Από δίπλα του και ο σεισμολόγος Παπαζάχος, στο ίδιο μήκος κύματος, ο οποίος προφητεύει παρόμοιο με τον της Τουρκίας σεισμό, επίσης στο άδηλον μέλλον.

Κάποιοι άλλοι σεισμολόγοι μας, λένε ότι ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος σεισμός στην Ελλάδα έγινε κατά το 1926, -άρα είναι εισέτι μακράν τα 600 χρόνια για να συμπληρωθούν-, κι άλλοι τα δικά τους.

Αποφεύγω να αναφερθώ στους προφήτες και τις προφητείες, -χιλιάδες χιλιάδων- περί του μέλλοντος της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Κίνας και του υπόλοιπου κόσμου, ή της κλιματικής αλλαγής και της πείνας που μας περιμένει, καθώς κάποιος ψαράς, ο οποίος απήχθη από εξωγήϊνους και άρτι επαναφιχθείς στην Γη, διαδίδει τα του ζοφερού μέλλοντος της Γης μας, έτσι όπως του το προφήτευσαν οι απαγωγείς του.



Ιδιαίτερα προφητικοί είναι και οι πολιτικοί μας. Συνήθως προφητεύουν το «καλό», το οποίο μας επιφυλάσσουν εάν τους εμπιστευθούμε. Ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, κατέθεσε και την δική του προφητεία, η οποίο θέλει ο κύριος Μητσοτάκης να γινόταν να κυβερνήσει ολόκληρη την Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο πληθωρισμός, με τον τρόπο, τον οποίον μόνον αυτός γνωρίζει και τον αντιμετωπίζει στην Ελλάδα, ώστε η χώρα μας να βρίσκεται στην έκτη θέση του παγκόσμιου πληθωρισμού, -σήμερα-,  από το τέλος της λίστας.

Πέταξε μία προφητεία και ο κύριος Τσίπρας, λέγοντας πως προβλέπει «Γαλλο-Γερμανική Ένωση».

Και των συγχρόνων προφητών και προφητειών ουκ έστι τέλος…

error: Content is protected !!