ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όλοι οι άνθρωποι, είναι αδύνατον να έχουν την αυτή νοημοσύνη και προηγμένη τόσο, όσο να καταλαβαίνουν τα πάντα γύρω τους.... ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όλοι οι άνθρωποι, είναι αδύνατον να έχουν την αυτή νοημοσύνη και προηγμένη τόσο, όσο να καταλαβαίνουν τα πάντα γύρω τους. Ένας από τους με ελάχιστη νοημοσύνη, φαίνεται πως είμαι και εγώ, καθώς πολλά πράγματα σοβαρά. αλλά και υπό τύπον αστείου, δεν μπορώ να τα καταλάβω. Αναρωτιέμαι, κατά πόσον όλοι οι άλλοι το επιτυγχάνουν.

Για παράδειγμα, διαβάζω στις εφημερίδες, -όπως πάντα-, πως στην Τουρκία, η οποία τραγικά δοκιμάζεται, 13 εκατομμύρια κτίρια έχουν κτιστεί παραβαίνοντες τους κανόνες σωστής δόμησης και δεν έχουν υποστεί κυρώσεις.



Στην χώρα μας, υπήρχε ένα καθεστώς  δανειοδότησης, -ενίοτε και πιεστικό προς επίδοξους πελάτες-, όταν πιστεύαμε πως η ζωή είναι ρόδινη. Σήμερα που λίγο έως πολύ όλοι κοντεύουμε να μην έχουμε ούτε προς το ζην, αυτές πούλησαν τα δάνεια σε ξένα «funds», αυτά βγάζουν 700.000 σπίτια σε πλειστηριασμό, στην χώρα μας, και οι πληττόμενοι κατέφυγαν στον Άρειο Πάγο για να ορίσει μία ρύθμιση, και αυτός βρήκε ότι δικαίως γίνονται οι κατασχέσεις, σύμφωνα με τον νόμο.

Ωστόσο, δεν φέρονται απάνθρωπα μόνο τα funds. Διαβάζω πάλι πως και η ΔΕΗ για 500 ευρώ ληξιπρόθεσμο χρέος, έκοψε το ρεύμα σε άρρωστη μητέρα με τρία παιδιά.

Η Κυβέρνησή μας, πάντως, φαίνεται να είναι πιο ανεκτική και ανθρώπινη, και μάλιστα εν όψει εκλογών. Έτσι, 2.095.577 οφειλέτες του Δημοσίου, από τους οποίους είχε ζητηθεί άμεση εξόφληση χρεών τους, -σε καιρό, πάντως. οικονομικής ανέχειας-, λαμβάνουν τώρα χάρη 24 μηνών για να εξοφλήσουν, αλλιώς ιδού τα «funds» ιδού και το παράδειγμα.



Να και τα Σκόπια, τα οποία τώρα, δεν θέλουν κατά το περισσότερο του 50% των πολιτών τους να αποτελέσουν μέλος της ΕΕ. Καλά, τόσους καιρούς, αυτό δεν έλεγαν πως επιδιώκουν;

Καθημερινώς μέλη και υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, -κατά τις εφημερίδες-, το εγκαταλείπουν και προσχωρούν στην ΝΔ.  Ιδεολογίες παράλληλες, ταυτόσημες, βασικά οι ίδιες;

Το δίκιο τους ζήτησαν μαζί με τους Ηθοποιούς και οι καθηγητές των Δραματικών Σχολών των Κρατικών Θεάτρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κανείς δεν τους έδωσε σημασία και παραιτήθηκαν, -αλλά και πάλι κανένας δεν ενδιαφέρθηκε.

Τελικά, με τον κορωνοϊό, δεν έχω καταλάβει τι γίνεται. Όλοι ελεύθεροι, τα πάντα ελεύθερα, με προτροπές για νέους εμβολιασμούς και με 106 νεκρούς την τελευταία εβδομάδα και 127 διασωληνομένους. Μήπως πρόκειται για αθροιστικό λάθος;



Το ΙΝΚΑ, προτρέπει τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ κατά της ακρίβειας, τη στιγμή που από την Κυβέρνηση διαβεβαιωνόμαστε πως όλα πάνε καλά, πέφτει συνεχώς ο πληθωρισμός και δεν βρίσκει καμία τάση αισχροκέρδειας παντού.

Παράλληλα, και σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, το 84% των καταναλωτών, προτιμούν από την Κυβέρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ, από το να τους βοηθά με διάφορους άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα «το καλάθι της νοικοκυράς», το οποίο στο κατάστημα όπου εγώ ψωνίζω, το ψάχνω με το τηλεσκόπιο.

error: Content is protected !!