Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΜΑΣ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΜΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ευτελιστήκαμε τελείως. Αίσχιστα συναισθήματα μας διακρίνουν πλέον, κι αυτό διαφαίνεται, καθημερινώς, όλο και περισσότερο. Ποιοί; Εμείς οι Έλληνες, γόνοι φιλοσόφων,... Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΜΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ευτελιστήκαμε τελείως. Αίσχιστα συναισθήματα μας διακρίνουν πλέον, κι αυτό διαφαίνεται, καθημερινώς, όλο και περισσότερο.

Ποιοί; Εμείς οι Έλληνες, γόνοι φιλοσόφων, οι χριστιανοί των μεγάλων σταυρών και γονυκλισιών, οι φιλάνθρωποι των λόγων και οι καταπατητές κάθε ηθικής έννοιας και κάθε ανθρωπίνου αισθήματος, -αν έτσι μπορούμε να αυτοχαρακτηριστούμε.



Ένα ακόμη «φιλανθρωπικό» (;) Ίδρυμα, ανάμεσα στα πάρα-πολλά, τα οποία λειτουργούν στην χώρα μας, καθώς και αυτά, τα οποία λειτουργεί το Δημόσιο, διαπιστώθηκε πως αντί ευαγές Γηροκομείο, ήταν ανθρώπινο κολαστήριο.



Και δεν είναι το πρώτο, αυτό το οποίο, προχθές, αποκαλύφθηκε στην περιοχή Κορυδαλλού, είναι και εκείνο το πρόσφατο στα Χανιά, περί του οποίου εν υπνώσει βρίσκονται οι εξετάσεις και συνέπειες,  είναι και τόσα άλλα, είναι ακόμη και εκείνο του Δημόσιου Γηροκομείου Αθηνών, το οποίο εποπτεύει η ίδια η Πολιτεία, και όμως, κι εκεί τα ίδια, όπως όπου αλλού.



Βαρύγδουποι τίτλοι, σπουδαία λόγια, βιτρίνες φιλανθρωπισμού, έωλες έννοιες, οι οποίες εκρήγνυνται υλοποιούμενες, και αποκαλύπτουν μάλλον τον μισανθρωπισμό μας, αντί της φιλανθρωπίας μας.

error: Content is protected !!