ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΑΙΝΕ… ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΑΙΝΕ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σήμερα κλαίνε, ή οι μεν  ή οι δε, ήτοι είτε οι Ηθοποιοί, είτε η Κυβέρνηση. Αναφέρω δε μόνο τους Ηθοποιούς, από αυτούς... ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΑΙΝΕ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σήμερα κλαίνε, ή οι μεν  ή οι δε, ήτοι είτε οι Ηθοποιοί, είτε η Κυβέρνηση.

Αναφέρω δε μόνο τους Ηθοποιούς, από αυτούς οι οποίοι θίγονται από το νέο «αποφασίζουμε και εκτελούμε» της Κυβέρνησης περί τίτλων σπουδών σε πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς κλάδους, όπως εκτός των προαναφερομένων, τις ίδιες επιπτώσεις αντιμετωπίζουν και οι απόφοιτοι Καλών Τεχνών, αοιδοί, χορευτές και άλλοι, πλην όμως τον αγώνα ενάντια στην απόφαση αυτή τον πραγματοποιούν μόνον οι Ηθοποιοί, αυτοί, οι οποίοι από αρχαιοτάτων χρόνων στην Ελλάδα και κατόπιν και ως σήμερα σε όλον τον κόσμο παράγουν και διδάσκουν πολιτισμό.



Οι Κυβερνήσεις στην χώρα μας, κακώς φαίνεται έχουν εννοήσει το γεγονός ότι εκλέγονται από τον λαό, σαν άτομα τα οποία οι συμπολίτες τους «ξεχωρίζουν» και εμπιστεύονται να διευθετούν τις τύχες τους, πλην όμως όχι ερήμην των δικών τους θελήσεων.

Εδώ και πολλά χρόνια, λοιπόν, επί άλλων Κυβερνήσεων, ετέθη ένα θέμα για το πόσο υψηλά μορφωμένοι είναι οι ακολουθούντες  τα ως άνω επαγγέλματα, αποφασίστηκε πως ενώ επί δεκαετίας αυτοί θεωρούνταν Πανεπιστημιακού Επιπέδου, δεν το δικαιούνταν, -κατά την δική τους πάντα γνώμη-, και θέλησαν να τους εντάξουν στους μη και τόσο μορφωμένους, ήτοι στο επίπεδο των αποφοίτων Λυκείου.

Οι τότε κυβερνώντες, αποφάσισαν την διαφοροποίηση και υποβάθμιση, όμως έκλεισαν στο χρονοντούλαπο την απόφασή τους με πρόθεση, -όπως φάνηκε-, να μην την υλοποιήσουν καν.

Βέβαια, και τότε είχαν αποφασίσει, και τώρα πάλι, χωρίς, -όπως είθισται σε μία δημοκρατική χώρα και στους εντολείς τους να κυβερνούν-, να έρθουν σε κάποια επαφή, να ανοίξουν ένα διάλογο με τους θιγόμενους, αλλά, έτσι, με ένα «εντέλλεσθε», να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα.



Τελευταία στιγμή και εκείνοι, -και αφού τελεσίδικα ανακοινώθηκε το γεγονός-, εκείνοι, οι θιγόμενοι, απεφάσισαν να αντιδράσουν και αντέδρασαν δυναμικά, και συνεχίζουν να αντιδρούν και παραιτήθηκαν και καθηγητές των κρατικών μας Θεάτρων, και έκλεισαν τα θέατρα αυτά, αλλά και οι «ελεύθερες σκηνές», και το θέμα έλαβε διαστάσεις και ασχολήθηκαν και διεθνώς με αυτό, και ο πρωθυπουργός-μας παρενέβη και έδωσε διορία δύο ετών για να ισχύσει η απόφαση, και πάλι αντιστάθηκαν οι θιγόμενοι, και σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθούν ένθεν και ένθεν, παρισταμένου και του κυρίου Πρωθυπουργού, να αντιμετωπίσουν το θέμα, και ή θα ακουστεί πάλι μία νέα απόφαση, ή θα γίνει κατά τον αρμόζοντα δημοκρατικό τρόπο μία συζήτηση και θα προβούν σε λύσεις, απέναντι στην προ-απόφαση των Ηθοποιών να συνεχίσουν δια παντός τον αγώνα τους, με φόβο μάλιστα να μην πραγματοποιηθούν και τα Διεθνή Φεστιβάλ του καλοκαιριού, τα οποία λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα και συγκεντρώνουν πλήθη φιλότεχνων από όλον τον κόσμο, με οποιεσδήποτε συνέπειες δέον να υπάρξουν.



Σήμερα, λοιπόν, μετά το μεσημέρι και μετά την συνάντηση θα γνωρίζουμε, κατά πόσον θα «κλάψουν» οι Ηθοποιοί, κατά πόσον θα κλάψει ο ελληνικός λαός την υποβάθμιση του πολιτιστικού του επιπέδου.

Ευχή όλων είναι, να χαμογελάσουν και πάλι, όλοι.

error: Content is protected !!