ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εν όψει κοινοβουλευτικών εκλογών, τις οποίες κάθε πικραμένο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα θέλει να κερδίσει, και όπως πάντα κατά την... ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εν όψει κοινοβουλευτικών εκλογών, τις οποίες κάθε πικραμένο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα θέλει να κερδίσει, και όπως πάντα κατά την υστάτη στιγμή, προσπαθεί με υποσχέσεις και πολλά θερμά λόγια να πείσει άπαντες τους ψηφοφόρους ότι μόνον αυτό θα δώσει τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα του ελληνικού λαού.

Όλα όσα κακώς έπραξαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, θα διευθετηθούν, από τα ίδια τα κόμματα, τα οποία τα διέπραξαν, φτάνει να ψηφιστούν και να κυβερνήσουν αυτήν την ταλαίπωρη χώρα.



Εν έτει 2023, δεν υπόσχονται όπως παλιά να προχωρήσουν σε νέα πράγματα,  νέες ιδέες, σε νέες επιτεύξεις,παρά και μόνο να διορθώσουν τα λάθη, -λάθη τους-, του παρελθόντος τους.

Έτσι, όλοι, ακόμη και αυτοί που τις έκοψαν –τις έρημες τις συντάξεις των ταλαίπωρων επί δεκαετιών εργαζομένων και ασφαλιζόμενων στο Κράτος για τον λόγον αυτόν, συνταξιούχων-, όσο και αυτοί που δεν έκαναν τίποτε τα τελευταία τέσσερα χρόνια για να τις επαναφέρουν, υπόσχονται , -υπό την προϋπόθεση να τους ψηφίσουμε-, να διορθώσουν τα πάντα, έτσι που και εμείς πλέον να νιώθουμε καθ’ όλα τα αιτήματά μας ικανοποιημένοι, απολαμβάνοντες του λοιπού έναν επίγειο παράδεισο, ο οποίος θα μας κοστίσει μόνον ένα σταυρό προτίμησης σε ένα ψηφοδέλτιο.



Ίσως και κάποιοι από εμάς να νιώθουμε ευτυχείς, αναλογιζόμενοι την υλοποίηση των υποσχέσεων αυτών, όμως να που και την τελευταία στιγμή, τα αγκάθια παραμένουν.

Στην συνάντησή του με τους Ηθοποιούς και άλλους εκπροσώπους συναφών επαγγελμάτων, ο Πρωθυπουργός μας, είπε μεταξύ άλλων, προς τους εκπροσώπους τους, και αυτά:

«Χαίρομαι πάρα πολύ που μάς δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για ένα θέμα το οποίο, όπως γνωρίζετε καλά, έχει απασχολήσει πολύ το δημόσιο διάλογο και μάς έχει απασχολήσει κι εμάς πάρα πολύ εσωτερικά. Και επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντάς σας, ότι έχετε ένα δίκιο να αισθάνεστε πληγωμένοι για τη διαχρονική αδιαφορία του κράτους σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καλλιτεχνική εκπαίδευση και την ακαδημαϊκή αναγνώριση των δικαιωμάτων σας. Είναι βέβαιο ότι έχουν γίνει πολλά λάθη στο παρελθόν και από προηγούμενες κυβερνήσεις. Εμείς, δεν είμαστε εδώ για να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα και σίγουρα δεν έχουμε κανένα λόγο ή σχέδιο -επειδή τα άκουσα κι αυτά στο δημόσιο διάλογο- να βάζουμε απέναντί μας τον καλλιτεχνικό κόσμο. Kαι νομίζω ότι είμαστε εδώ για να λύσουμε με ειλικρίνεια κάποιες παρεξηγήσεις οι οποίες νομίζω ότι προέκυψαν από τη δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό».



Όλα αυτά, δε, αφού πρώτα είχε απαξιώσει κάθε προκαταρκτική και ενημερωτική συζήτηση μαζί τους, νομιμοποίησε ό,τι προηγούμενες Κυβερνήσεις, -και πάλι χωρίς να ρωτήσουν και να ενημερώσουν κάποιον-, είχαν σχεδιάσει και εκείνος πριν λίγο καιρό είχε υιοθετήσει.

Οι Ηθοποιοί πάντως και οι και των άλλων συναφών  επαγγελμάτων, οι οποίοι θεωρούν εαυτούς θιγμένους από τα ήδη αποφασισθέντα, απεχώρησαν της συζήτησης, κρατώντας υπό έλεγχον τις υποσχέσεις και δεν υποχωρούν στις διεκδικήσεις τους, πραγματοποιώντας αύριο την προαναγγελθείσα  εικοσιτετράωρη απεργία τους, επιφυλασσόμενοι και για ό,τι άλλο προκύψει.

Καλό, ή κακό να είσαι επιφυλακτικός σε επίσημες διαβεβαιώσεις;

error: Content is protected !!