ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Βιώνουμε τις ανεπανάληπτες και συγχρόνως μεγάλες στιγμές των πληθωρισμών. Κάτω από κάθε άποψη. Με την φτώχεια και την φτωχοποίηση σε... ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Βιώνουμε τις ανεπανάληπτες και συγχρόνως μεγάλες στιγμές των πληθωρισμών. Κάτω από κάθε άποψη.

Με την φτώχεια και την φτωχοποίηση σε κάθε επίπεδο, μόνο στο «καλάθι του νοικοκυριου», παρατηρούμε σχεδόν ολική κάμψη, -τουτέστιν, άδειο-, που και αυτό αφ’ ενός γεμίζει πληθωριστικά από λόγια, αλλά όταν φτάσεις στο «σούπερ μάρκετ» για να το γεμίσεις, μάλλον πολύ δύσκολα βρίσκεις κάποια από αυτά τα οποία συνεχώς σου υπόσχονται, διαθέσιμα.



Πληθωριστικά όμως στις τιμές κινούνται τα ίδια αυτά καταστήματα διατροφής,, με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να έχει καταγράψει τον Ιανουάριο που μας πέρασε μία αναρρίχηση κατά 15,% και σήμερα να έχει φτάσει στο 20. Πληθωρισμός όμως και σε κάποιες ταχυδακτυλουργίες μεταξύ τιμών και ταμείων παρατηρήθηκαν και έπεσαν κάποιες «καμπάνες» και μερικές επιπλήξεις.

Πλειστηριασμοί, στον αριθμό των 25.000 επί διακυβέρνησης Τσίπρα, πληθωριστικά δε, άλλες 700.000 αναμένονται επί των ημερών μας.

Πληθωριστικές όμως είναι και οι «διορθώσεις αδικιών» από την νυν Κυβέρνηση, η οποία υπόσχεται αυξήσεις σε συντάξεις, αποκατάσταση λαθών επί συνταξιούχων, έκτακτα οικονομικά «ρεγκάλα» σε αδικημένους συνταξιούχους, έμμεση προστασία πρώτης κατοικίας, ρυθμίσεις δόσεων χρεοφειλετών σε 36, 72 και 120 δόσεις, αυξήσεις σε μισθούς στρατιωτικών, ενώ παράλληλα πληθωριστικές φαίνονται και οι διαμαρτυρίες έως και απεργίες συνταξιούχων, αγροτών, νοσοκομειακών, εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκπαιδευτικών, εργαζομένων στο  Υπουργείο Πολιτισμού, καταστηματαρχών, και άλλων πολλών.



Ακόμη και οι Ηθοποιοί, οι οποίοι προχθές έλαβαν πληθωριστικές υποσχέσεις από τον Πρωθυπουργό, -και επιφυλάχτηκαν να τις πιστέψουν-, συνεχίζουν, -αναμένοντες την υλοποίηση-, την απεργία τους σήμερα για εικοσιτέσσερις ώρες.

Πληθωρισμός παντού, στην διαφθορά, στην εγκληματικότητα, στην εφηβική και παιδική παραβατικότητα, στην φοροδιαφυγή, στην ανηθικότητα, στην ενδοοικογενειακή βία, -κυρίως κατά γυναικών και παιδιών-,  όπου σε όλη την Ευρώπη έφτασε στο 60%.

Πληθωρισμός κακοποιήσεων και σε ευαγή Ιδρύματα παίδων τε και γερόντων.



Πληθωρισμός κακοποιήσεων και σε ευαγή Ιδρύματα παίδων τε και γερόντων.

Τι να πεις και με τους νεκρούς από κορωνοϊό, εκ του οποίου, και πληθωριστικά,  109 συνάνθρωποί μας «έφυγαν» στην Ελλάδα κατά την περασμένη εβδομάδα, ενώ όλοι πιστεύουν πως έχει εξαλειφθεί. Κι ωστόσο, ο πληθωρισμός των ιών καλά κρατεί και τώρα μας απειλεί ο «μάρμπουργκ», προερχόμενος και αυτός από νυχτερίδες, και ο οποίος στέλνει, πληθωριστικά, στον Άδη έναν στους δέκα που επισκέπτεται.

Αν πεις και από πολέμους, μήπως και στο σημείο αυτό δεν έχουμε πληθώρα; Αλλά και πληθώρα προφητών, για αυτούς, όπως και για το κλίμα, τους σεισμούς, τα καιρικά φαινόμενα, την οικονομία του μέλλοντος, και άλλα.

‘Όλα πληθωριστικά γύρω μας και το μόνο σε κατιούσα έως εξαντλήσεως, η φτωχοποίηση, την οποία βιώνουμε όλο και περισσότερο, όλο και πιο έντονα.     

error: Content is protected !!