ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αν και γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον, από διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, πως οι λαθρομετανάστες δεν εισέρχονται με κανένα τρόπο στη χώρα... ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αν και γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον, από διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, πως οι λαθρομετανάστες δεν εισέρχονται με κανένα τρόπο στη χώρα μας και ιδιαιτέρως μέσω χερσαίων συνόρων μας, ωστόσο υπάρχει ένα «βανάκι», το οποίο χρησιμοποιείται για μεταφορά τους  στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Σύμφωνα, τώρα, με το “evros-news.gr” το βανάκι αυτό, εκλάπη προχθές, άγνωστον πώς και από ποιούς, ακριβώς έξω από το Τμήμα, όπου στάθμευε και βρισκόταν για ώρα ανάγκης.



Ποιός το έκλεψε, για ποιό λόγο, και πού το πήγε; ‘Όταν έγινε αντιληπτή η κλοπή, γέμισε ο τόπος αστυνομικά οχήματα, τα οποία έψαχναν να το βρουν και τελικά αυτό εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο στο Μαΐστρο Αλεξανδρουπόλεως, κάποια ώρα της επόμενης ημέρας. Γίνονται, όπως πάντα σε όλες τις περιπτώσεις, έρευνες.

Καθαρότατα «ελληνικό», αυτό που συμβαίνει εν όψει εκλογών με τα πολιτικά κόμματα.  Σε ανθοφορία οι εθελούσιες έξοδοι από τα μεγάλα, -που τοιουτοτρόπως γίνονται και αυτά «κομμάτια»-, βασικών και φανατικών μελών τους, τα οποία προσχωρούν σε άλλα κόμματα, και έτσι μας εμβάλλουν την ανήσυχη σκέψη: πού πήγαν τα παραταξιακά τους ιδανικά, οι ωραίες ιδέες στις οποίες πίστευαν και, τελικά, πώς πορεύονται συνειδησιακά αυτοί οι ταλαίπωροι ως προς τις ακράδαντες πολιτικές πεποιθήσεις τους;



Το «κρυφτούλι» συνεχίζεται με το να μας μιλούν για ημερομηνίες επερχομένων κοινοβουλευτικών εκλογών, αποκρύπτοντες ως βαρύ μυστικό την ημερομηνία λες και εμείς θα γίνουμε μάντεις για τα δικά τους προβλήματα, ή φοβούνται κάτι σημαντικό, όπως «μάτιασμα ή γλωσσοφαγιά, -ας πούμε-, και λαμβάνουν τις σχετικές προφυλάξεις.

Ωστόσο, οι δύο μεγάλες υποψήφιες παρατάξεις, ανταγωνίζονται σκληρά στην παροχή υποσχέσεων, με την κυβερνώσα να προβαίνει σε συνεχείς προσφορές και ακόμη δελεαστικότερες, αν τιμηθεί για δεύτερη φορά, οπότε τότε θα λύσει τα χρονίζοντα λαϊκά προβλήματα, τα οποία επί τέσσερα χρόνια είτε δεν πρόλαβε, είτε δεν μπόρεσε.



Και το πιο ελληνικό παράξενο, αυτό με τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων, όπου «όλοι παίρνουν», αλλά δεν παίρνουν και όλοι, γιατί πότε φταίει ο νόμος Κατρούγκαλου, πότε η προσωπική διαφορά, πότε το ένα πότε το άλλο.

error: Content is protected !!