ΠΑΝΤΑ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΑΝΤΑ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εκ του αποτελέσματος κρίνονται τα πράγματα, πάντα και διά παντός. Μπορεί να επωάζουμε  όνειρα, τα οποία δεν υλοποιούνται, δέον να... ΠΑΝΤΑ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εκ του αποτελέσματος κρίνονται τα πράγματα, πάντα και διά παντός. Μπορεί να επωάζουμε  όνειρα, τα οποία δεν υλοποιούνται, δέον να δίνουμε υποσχέσεις οι οποίες δεν πραγματοποιούνται, -τόσα, μα τόσα «μπορεί», τα οποία παραμένουν «άπιαστα πουλιά», όπως έλεγαν οι γεννήτοτές μας, και ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν.



Μία ακόμη προοπτική, μία ακόμη υπόσχεση, μέσα σε τόσες άλλες, οι οποίες καθημερινά διαψεύδονται, δεν αποτελεί ούτε πρωτότυπο γεγονός, ούτε όμως και δικαιώνει αυτούς, οι  οποίοι χωρίς να μπορούν να , συνηθίζουν να υπόσχονται.

Αντιγράφω, τα όσα διαβάζω σε εφημερίδες, πως εχθές δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης όσον αφορά στην τελευταία υπόσχεση της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική ενίσχυση προς τους αδικημένους χαμηλοσυνταξιούχους και άλλους πένητες, και έχουν ως εξής:



Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κάποιο μαζικό δημοσιονομικό πακέτο, δεν πρόκειται να κάνουμε μια εκλογική περίοδο η οποία θα στηρίζεται στο χρήμα του φορολογούμενου. Εμείς πάντοτε παίρναμε μέτρα με βάση το δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε. Ολοκληρώθηκε αυτή η φάση. Έχουμε αφήσει ένα πολύ μικρό περιθώριο, κάποιες μικρές ρυθμίσεις από εδώ και από εκεί που είναι αναγκαίες και που κάθε φορά γίνονται. Κάθε φορά έχουμε ρυθμίσεις αλλά τίποτε προεκλογικά με τον χαρακτήρα του κομματικού προεκλογικού δεν πρόκειται να γίνουν. Ο πρωθυπουργός το είπε με σαφήνεια και εγώ ως υπεύθυνος δημοσιονομικής πολιτικής σας επαναλαμβάνω τα ίδια».




Εν κατακλείδι δε, επεσήμανε: «Δεν υπάρχει «δώρο Πάσχα», Αυτό κάθε φορά που δίνεται, όταν δίνεται, είναι εφάπαξ. Τώρα έχουμε το «market pass»  και καλύπτουμε αυτή την ανάγκη. Καλύψαμε και μία μεγάλη ανάγκη στους συνταξιούχους, και ολοκληρώσαμε».

Παρά την καλή θέληση, η οποία και είχε κάθε διάθεση να υλοποιήσει την υπόσχεση, αλλά δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, όπως άφησε να εννοηθεί ο κύριος υπουργός, «τέρμα τα κάστανα».

error: Content is protected !!