ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σε ένα ευνομούμενο κράτος, ο φόβος θα έπρεπε να εκλείπει των πολιτών του. Ω στόσο, στην Ελλάδα τού σήμερα, κάθε... ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σε ένα ευνομούμενο κράτος, ο φόβος θα έπρεπε να εκλείπει των πολιτών του. Ω στόσο, στην Ελλάδα τού σήμερα, κάθε άλλο παρά συμβαίνει έτσι.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες και φρουροί ακοίμητοι του φόβου μας, αναλογιζόμενοι αν κάποια από τις επόμενες στιγμές του βίου μας, βρισκόμαστε ακόμη εν ζωή.

Από πού να αρχίσεις και πού να σταματήσεις. Παντού εγκλήματα, παντού απειλές, παντού μία κατάσταση ολέθρια και άνευ προηγουμένου, όσον αφορά στην ασφάλειά μας.



Θα αναφερθώ μόνο σε ελάχιστα από αυτά, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας τις τρεις τελευταίες ημέρες. Γιατί υπάρχουν και άλλα, τα οποία δεν δημοσιοποιούνται, ή περνούν απαρατήρητα, έστω και αν συμβαίνουν στη δίπλα μας πόρτα.

Μαχαιρωμένη στο στήθος 28χρονη και πεταμένη σε χαράδρα, στο Τυχερό, -και τόσο «άτυχο» γι’ αυτήν- Έβρου. Στη Μύκονο, για τα μάτια μιάς γυναίκας, Έλληνας σκότωσε Αλβανό, τράπερ συνελήφθη με όπλο και σφαίρες στον γεμιστήρα στην εθνική οδό.



Επί των νέων τώρα, φοιτητές του ΑΠΘ κράτησαν όμηρο καθηγήτρια αμαρτάνουσα ως προς απόρριψη του 28% γραπτών τους, ενώ ανήλικος Γυμνασίου ξεβράκωσε συμμαθητή του και τον διαπόμπευε στους δρόμους του Βόλου.

Στην Αθήνα όμως, οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου μέσα ακούγονταν πολλά κελαϊδίσματα για την πρόοδο  της «παιδείας» στην Ελλάδα, κι εκείνοι διαμαρτύρονταν διαφωνούντες, εισέπραξαν την οργή των ΜΑΤ  διά ροπάλων.

Στην Θεσσαλονίκη, οπαδοί αντίπαλης ομάδας, έστειλαν στο Νοσοκομείο δεκαεπτάχρονο, και στα Πατήσια ανήλικοι, πάλι, μαχαίρωσαν δεκαεξάχρονο για να του πάρουν το κινητό του.

Βάλε τώρα τα όσα γίνονται στους δρόμους με επιθέσεις και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μέρα και νύχτα από ημεδαπούς και αλλοδαπούς, βάλε τους κλέφτες που ληστεύουν ανενόχλητοι, τους «απρόσμενους» επισκέπτες που σε ξεγελούν και μπαίνουν στο σπίτι σου, βάλε τον πληθωρισμό και την ανεργία, πρόσθεσε τους σεισμολόγους που συνέχεια προβλέπουν βιβλικές καταστροφές δίπλα στους μετεωρολόγους που συνεχώς προβλέπουν καταιγίδες και πολικά ψύχη, τις πανδημίες που τάχουν βάλει μαζί μας και τα νοσοκομεία μας που αποδεκατίζονται, κλείνουν και δεν μπορούν να μας περιθάλψουν…



Υπάρχουν και τα εθνικά, που την μιά μας απειλεί η Τουρκία, την άλλη άλλοι γείτονές μας, οι άλλες απειλές που δεχόμαστε από συμμάχους μας της ΕΕ που μας θεωρούν παρείσακτους.

Αλλά και τις διεθνείς απειλές, δεν τις φοβόμαστε; Παρουσιάστηκαν και τα ΑΤΙΑ, πήγε και ο πλανητάρχης στο Κίεβο, σφιχταγκαλιάστηκε με τον Ζελένσκι και απείλησε την Ρωσία, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας απειλεί την Κίνα, και πάει λέγοντας…

Φόβος και τρόμος επί των κεφαλών ημών…

error: Content is protected !!