ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Βαίνουμε προς εκλογές. Σε τρία τέρμινα, -πάντως προς τα  εκεί πάμε. Επιχαίρει η Κυβέρνηση και τα μέλη της, καθώς και οι... ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Βαίνουμε προς εκλογές. Σε τρία τέρμινα, -πάντως προς τα  εκεί πάμε.

Επιχαίρει η Κυβέρνηση και τα μέλη της, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές της, διατρανώνουν παντού το «σαξές στόρυ», το οποίο επετεύχθη τα τέσσερα τελευταία χρόνια, εν μέσω πανδημιών, πληθωρισμού, πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος χτύπησε κατακούτελα όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα όλη την Ελλάδα.



Πολύ καλά ως εδώ, και ακόμη καλύτερα με τις παροχές τής παρούσας Κυβέρνησης κατά την τετραετία τής μεγάλης κρίσης, όπου και συμπαραστάθηκε, -όπως και όλες οι Κυβερνήσεις απανταχού του κόσμου το έκαναν-, στην δυστυχία μας, άλλοτε με ένα δωράκι τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα, άλλοτε συμβάλλουσα στην εξόφληση των εξωφρενικών τιμολογίων της ΔΕΗ, και τώρα, να και μία αύξηση από εδώ, άντε ένα βοήθημα από την άλλη, χώρια οι όρκοι για την επόμενη τετραετία, αν συνεχίσουμε να της έχουμε εμπιστοσύνη, σύμφωνα με τα όσα μας έταξε και πραγματοποίησε κατά την παρούσα θητεία της, με όποια συμπαράσταση μας προσέφερε και μας στήριξε απέναντι στην φτωχοποίηση.

Αυτό το οποίο ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω, είναι το γιατί στην απέναντι όχθη κάποιοι έχουν κάποιες άλλες απόψεις και οι δημοσκοπήσεις πάνε «κόντρα», και όλοι κατεβαίνουν στους δρόμους και ζητούν αυξήσεις, διευκολύνσεις, νομοθετικές ρυθμίσεις πέραν των όσων από μόνη της εκπονεί η Κυβέρνηση.



Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι, τέτοια οργανωμένα συνδικάτα και συμφέροντα, που να απαιτούν περισσότερα χρήματα, -εν μέσω μιάς παγκόσμιας εξουθενωτικής οικονομικής κρίσης, επαναπροσδιορισμό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,  μειώσεις φόρων, καλύτερες συντάξεις,  καλύτερους μισθούς, και όταν τους δίνουν, όπως στους ηθοποιούς για παράδειγμα όπως τώρα που τους έταξαν 179 ευρώ αύξηση-, αυτοί να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, σώνει και καλά, προκειμένου να θεωρούνται πανεπιστήμονες, με Διπλώματα ανωτάτων σχολών, την στιγμή που κι ένα απολυτήριο Λυκείου τους είναι αρκετό;

Άλλοι, οι οποίοι έχουν αντίθετη γνώμη, είναι και αυτοί, οι οποίοι μετέχουν των δημοσκοπήσεων και δηλώνουν, σύμφωνα με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία πραγματοποίησε δημοσκόπηση, και προχθές έβγαλε αποτελέσματα όπως αυτά:



Σε συνθήκες φτώχιας ζει το 11,9% των Ελλήνων, 7 στους 10 θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα που λαμβάνει επ’ αυτού η Κυβέρνηση, 2 στα τρία νοικοκυριά αύξησαν τις δαπάνες τους σε βασικά είδη επιβίωσης, 6 στους 10 αποδοκιμάζουν «το καλάθι του νοικοκυριού», ενώ για το 52,40% το μηνιαίο εισόδημά-τους επαρκεί μόνο για 18 ημέρες τον μήνα και μία στις 2 οικογένειες αδυνατεί να επιβιώσει.

Σε απάντηση δε, του αποφθέγματος του Υπουργού Τουρισμού ότι «τα υπερέσοδα από τον Τουρισμό, στηρίζουν την ελληνική οικογένεια», οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, κατέβηκαν προχθές σε διαμαρτυρία υπό την επίβλεψη των ΜΑΤ, τα οποία γρήγορα τους διέλυσαν, όχι και με πολλή ευγένεια.

error: Content is protected !!