ΑΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ … ΑΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ …
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πολλά μπορούν να συμβούν τυχαία και μοιραία, από αυτά που λέμε «απίστευτα και όμως αληθινά», στον καθέναν από εμάς, ακόμη... ΑΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ …

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πολλά μπορούν να συμβούν τυχαία και μοιραία, από αυτά που λέμε «απίστευτα και όμως αληθινά», στον καθέναν από εμάς, ακόμη και μεταξύ Ουρανού και Γης.

Συνέβη  το λοιπόν και σε ένα αεροσκάφος των σκανδιναβικών γραμμών «SAS», καθώς αυτό «πετούσε προς Λος Άντζελες, και την ώρα, ακριβώς που βρισκόταν επάνω από τον Βόρειο Πόλο.

Ένας από τους επιβάτες ένιωσε μία ξαφνική αδιαθεσία, η οποία τον οδήγησε σύντομα επιδεινώθηκε έως θανάτου και ο πιλότος, αναγκάστηκε να καλέσει από μικροφώνου κάποιον γιατρό, αν βρισκόταν στην πτήση, προτιμότερο δε, αν ήταν καρδιολόγος.



Πράγματι, ο επιβάτης είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και βρισκόταν πλέον μεταξύ ζωής και θανάτου.

Και τότε, ο διάδρομος του αεροσκάφους, γέμισε από γιατρούς, οι οποίοι σπρώχνονταν μεταξύ τους, ποιος θα φτάσει πρώτος να προσφέρει την βοήθειά του.

Πενήντα-δύο ήσαν οι γιατροί σε αυτήν την πτήση, και ήσαν και όλοι τους καρδιολόγοι!

Έκπληκτο το προσωπικό του αεροσκάφους, -αφού όλοι εκείνοι έσκυψαν επάνω από τον ασθενή και τον συνέφεραν-, πως και οι πενήντα-δύο ήσαν καρδιολόγοι.



Κατά σύμπτωση, πήγαιναν σε ένα Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας.

Όσο για τον πάσχοντα, όλοι γνωμάτευσαν πως έπρεπε να μπει άμεσα στην εντατική ενός νοσοκομείου για να ανανήψει πλήρως.

Αν αναρωτιέστε αν άκουσε τους σωτήρες τους, θα σας πω πώς «όχι». Πήγαινε από Όσλο σε Λος Άντζελες, όπου, ημέρα των γενεθλίων του, τον είχαν καλέσει σε πάρτι που οργάνωναν γι’ αυτόν, προκειμένου να τιμήσουν την ξεχωριστή για ελόγου του ημέρα.

Αυτός, νοιώθοντας την υποχρέωση να παρευρεθεί, ντε και καλά, όχι μόνο πήγε, αλλά και γλέντησε, και χόρεψε μαζί τους, και έκτοτε είναι εντελώς καλά!



error: Content is protected !!