ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μία μεγάλη τραγωδία έπληξε την Ελλάδα. Και δεν είναι μόνο το ότι δύο τρένα, – πρόθεση-, συγκρούστηκαν και ανύποπτοι συνάνθρωποί... ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μία μεγάλη τραγωδία έπληξε την Ελλάδα. Και δεν είναι μόνο το ότι δύο τρένα, – πρόθεση-, συγκρούστηκαν και ανύποπτοι συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους και βύθισαν μία ολόκληρη Ελλάδα στο πένθος και τα ερ5ωτιματικά για το τι μπορεί να μας συμβεί από τη μία στιγμή στην άλλη.

Η μεγαλύτερη τραγωδία για την χώρα μας, ότι ζούμε σε εποχές όπου οι ανθρώπινες ζωές λίγο μετράνε και για λίγους.



Υπεύθυνος της τραγωδίας, θεωρήθηκε ο σταθμάρχης και προσήχθη. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσαν να παρευρεθούν στον μοιραίο τόπο και ο καθένας, -καθώς και όλοι οι άλλοι αξιωματούχοι έως και απλοί πολίτες-, να εκφράσουν τόσο τα συλλυπητήριά τους, όσο και τις απόψεις τους και οι πολιτικοί μας να δηλώσουν , -συντετριμμένοι-, συμπαράσταση, συνοδευόμενη με πολλές υποσχέσεις, ενώ παραιτήθηκε ο προαναφερόμενος Υπουργός και τον ακολούθησαν οι πρόεδροι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕΤ.

Ο Πρωθυπουργός μάλιστα, ζήτησε να γίνει η ταφή των θυμάτων «δημοσία δαπάνη», και ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε να μην ξανασυμβεί μία τέτοια τραγωδία, ενώ ο σταθμάρχης παραδέχθηκε το λάθος του, να «γυρίσει» το κλειδί και έτσι προκλήθηκε το κακό.



Μένει τώρα, να εξετασθούν κάποιες καταγγελίες, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες ότι γενικότερα το σύστημα χωλαίνει  και ότι εδώ και κάποια  χρόνια, τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΟΣΕ και παρά τις οχλήσεις προς τους αρμοδίους, κανείς δεν είχε επιληφθεί του θέματος.

Μίλησαν άλλοι για έλλειψη συντήρησης, για σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία πάνω από 20 χρόνια φυλάσσονται και δεν εγκαθίστανται. Άσχετα με το ποιός κωλυσιεργεί, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι δυνατή μία τραγωδία.



Ο παραιτηθείς Υπουργός, φτάνοντας επί τόπου, συγκινημένος δήλωσε: «Δεν θα αφήσουμε τίποτε κάτω από το χαλί», κάτι που πρέπει να πιστεύουμε πως, μετά την παραίτησή του, θα πράξει ο διάδοχός του, έστω και στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές.

Γιατί συνήθως, μετά την συγκίνηση της στιγμής, επιστρέφουμε στην καθημερινότητα, και συχνά τα νεότερα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν, αποσπούν τις σκέψεις μας από τα πιο παλιά.

error: Content is protected !!