Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΝΩΜΗ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΝΩΜΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Λέμε, εμείς εδώ, στην Ελλάδα, πως όταν φωνάζει ο Λαός, είναι η Οργή του Θεού, η οποία και  τον εξουσιοδοτεί... Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΝΩΜΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Λέμε, εμείς εδώ, στην Ελλάδα, πως όταν φωνάζει ο Λαός, είναι η Οργή του Θεού, η οποία και  τον εξουσιοδοτεί να το κάνει.

Πέντε ημέρες μετά την μεγάλη και πρωτοφανή τραγωδία των Τεμπών, από κειμένου και όχι επάνω στη “κακιά την ώρα”, ο Πρωθυπουργός μας, απεφάσισε να ζητήσει «Συγνώμη» για τα όσα διαδραματίστηκαν και φαίνεται πως δεν είχε αξιολογήσει μέχρι εχθές σε βάθος, για να αργήσει τόσο πολύ να το κάνει.

Το έκανε δε, αφ’ ότου ξεσηκώθηκε σύμπας ο Λαός, χωρίς ωστόσο την παραδοχή ότι το Κράτος του διαστήματος 2000 έως 2023, κάτω από οιανδήποτε Κυβέρνηση, απαξίωσε να ενεργήσει τα αυτονόητα, έτσι ώστε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτό.



Αλλά, μήπως ήταν το μόνο «ατύχημα», κατά το αυτό χρονικό διάστημα; Το ξέρουμε πως όχι. Και οποιοδήποτε «κακό» έως τραγικό συνέβη, δεν ευαισθητοποίησε κανέναν, έτσι, ώστε κάθε φορά, μετά την οποιαδήποτε συντριβή, να προσπαθούμε να καλύψουμε τα λάθη με υποσχέσεις, οι οποίες, ποτέ, ή σχεδόν ουδέποτε, υλοποιούνται.

Ποτέ, για την ελληνική πραγματικότητα, δεν φέρει ευθύνες το Κράτος, αυτό το Κράτος, το οποίο έπρεπε πάντα να προλαμβάνει και όχι να βεβαιώνει πως μεταμελείται μετά από τα τραγικά συμβάντα, όπως στο Μάτι, στην Μάντρα, στην Εύβοια και όπου αλλού.

Αν δε, δεν θέλουμε, -ενίοτε ή πάντα-, να μην αντιλαμβανόμαστε τις καλές προθέσεις του, -του Κράτους-, και τύχει να διαμαρτυρηθούμε, μπαίνει πάντα μπροστά ο μηχανισμός καταστολής, ενώ οι «κουκουλοφόροι», αυτοί οι «γνωστοί άγνωστοι», τους οποίους ουδέποτε ήταν άξιο να τους συλλάβει και να τους εξουδετερώσει, «άγνωστοι» να παραμένουν και να εκθέτουν το Κράτος αυτό, ως προς την ασφάλειά μας.



Όσο δε, επί του προκειμένου, και της εξαγγελθείσης «συγνώμης», αυτή συνέπεσε αμέσως μετά τις πληροφορίες ότι και στο «μετρό», και στον «προαστιακό» και στα λεωφορεία, τα οποία χρησιμοποιούμε δεν υπάρχει ασφάλεια, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων Υπουργών για το αντίθετο, όπως έγινε λίγο πριν την τελευταία τραγωδία δια στόματος του υπεύθυνου Υπουργού.

Εχθές μάλιστα, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, έθεσε «το κερασάκι στην τούρτα», με ανακοίνωσή της, με την οποία από την μία πλευρά συλλυπείται τους οικείους των τραγικώς θανόντων και από την άλλη υπογραμμίζει πως: «Έχουμε επισημάνει πολλές φορές, σε όλους τους αρμοδίους, τις σημαντικές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό, που ταλανίζουν την εναέρια κυκλοφορία».



Όμως και οι άλλοι προειδοποιούσαν επί 23 ολόκληρα χρόνια και κανείς δεν άκουγε.

Γι’ αυτό φωνάζει και θα συνεχίζει να φωνάζει ο Λαός.

error: Content is protected !!