ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Για ποιό λόγο, μία υπερήλιξ μπορεί να μεταφέρεται με ένα ασθενοφόρο; Αυτό είναι ένα καλό, ή αφελές ερώτημα, ή δεν... ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Για ποιό λόγο, μία υπερήλιξ μπορεί να μεταφέρεται με ένα ασθενοφόρο; Αυτό είναι ένα καλό, ή αφελές ερώτημα, ή δεν μπορούμε να απαντήσουμε κατά το γνωστό και πολυφορεμένο «δεν ξέρω, δεν απαντώ»;

Σε κάθε μία από τις ως άνω περιπτώσεις, ή και άλλες ακόμη, το βασικό και γεγονός είναι, πως μία υπερήλιξ, μεταφερόταν πριν λίγες ημέρες στον Ωροπό με ασθενοφόρο του οικείου Δήμου, μισθωμένο από κάποια ιδιωτική εταιρία.



Αυτές και μόνον είναι οι γνώσεις μου επί του θέματος, καθώς οι ειδήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να μας πληροφορήσουν πλήρως είναι φειδωλές, αλλά και το κυρίως θέμα, το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει δεν εστιάζεται εκεί.

Για όποιον λόγο και αν μεταφερόταν, αυτή η δύστυχη ύπαρξη, για ό,τι και αν συνέβαινε κατά την διαδρομή, είναι αδιανόητο, να μαθαίνουμε από τις ειδήσεις και μετά την ενημέρωση του Δημάρχου κάποιες ημέρες αργότερα, πως το ασθενοφόρο έκανε μία στάση κατά την διαδρομή του, -ή κάπου αλλού-, κατέβασε την γυναίκα, οι δύο συνοδοί την οδήγησαν σε μία πυλωτή, την έγδυσαν, την ξάπλωσαν πάνω σε μία κουβέρτα στο τσιμέντο και ξεκίνησαν να την καταβρέχουν με κρύο νερό που ελάμβαναν με σωλήνα ποτίσματος από την παρακείμενη βρύση.



Το χωράει νους ανθρώπου αυτό; Κι ακόμη, αυτό χαρακτηρίζει νοήμονες ανθρώπους;

Ας μην βιαζόμαστε να χαρακτηρίσουμε εμείς και να βγάλουμε συμπεράσματα. Άλλοι θα το κάνουν και θα μάθουμε και εμείς.

Μέχρι τότε, ας εμπεδώσουμε τουλάχιστον πως ζούμε σε έναν αιώνα απανθρωπιάς, όπου ο άνθρωπος υποβαθμίζει, απαξιώνει και εξουδετερώνει βάναυσα τον συνάνθρωπό του.



Επάνω σε μία γη, την Γη μας, η οποία μετά από εκατομμύρια χρόνια κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης (sic!), αποδεικνύεται, καθημερινώς, πως μόνο παραμένει μία ζούγκλα θηρίων, ενδεδυμένων «φιρμάτων» ενδυμάτων.

error: Content is protected !!