ΚΥΚΕΩΝΕΣ ΚΥΚΕΩΝΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Δώδεκα συναπτές ημέρες έφυγαν, από την αποφράδα εκείνη της τραγωδίας  των Τεμπών, την οποία και ο κάθε ένας  υπεύθυνος, ανεύθυνος... ΚΥΚΕΩΝΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Δώδεκα συναπτές ημέρες έφυγαν, από την αποφράδα εκείνη της τραγωδίας  των Τεμπών, την οποία και ο κάθε ένας  υπεύθυνος, ανεύθυνος ή άσχετος, προσπαθεί να αιτιολογήσει ή να δικαιολογήσει τα τόσο αδικαιολόγητα και τραγικά.

Δώδεκα συναπτές ημέρες και όλο νέα ατοπήματα, νέες αμέλειες, νέοι «ωχαδελφισμοί» έρχονται στο φως,  -όλα όσα εκθέτουν, όχι μόνο τους υπεύθυνους εκείνης της ώρας αλλά και ενός ολόκληρου Κράτους, το οποίο σε όλα και πάντα κωφεύει, και στην προκειμένη περίπτωση επί 23 γεμάτα χρόνια, αδιαφορώντας για τους πολίτες του, για τη ζωή και ευημερία τους.



Καθημερινά, ξεσκεπάζεται το χαλί, έτσι όπως ειπώθηκε και κάτω από αυτό βγαίνουν τα κρυμμένα και φρικτά, τα οποία ήσαν παρατημένα εκεί και εγκυμονούσαν χίλιους κινδύνους.

Κόλαφος η αδιαφορία, η αμέλεια, η απαξίωση προς τον πολίτη και την ευημερία μιάς ολόκληρης πατρίδας.



Κυκεώνες λαθών, κυκεώνες ανευθυνότητας, κυκεώνες εγκληματικών παραβλέψεων και αδιαφορίας.

Αλλά και κυκεώνες υποσχέσεων, κυκεώνες «συγνώμης», κυκεώνες μεταμέλειας.

Να ζούμε να θυμόμαστε και την τραγωδία, και τις ευθύνες σε όσους καταλογισθούν, και τους κυκεώνες των υποσχέσεων, έτσι ώστε να καταλάβουμε κατά πόσον το μέλλον θα είναι καλύτερο από το σαθρό παρελθόν μας.



error: Content is protected !!