ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Στην Ελλάδα, μας έτυχε να ζούμε. Όχι σε εκείνη των αρχαίων προγόνων μας, αλλά των σύγχρονων απογόνων τους, στην οποία... ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Στην Ελλάδα, μας έτυχε να ζούμε. Όχι σε εκείνη των αρχαίων προγόνων μας, αλλά των σύγχρονων απογόνων τους, στην οποία ο πολιτισμός μέσω της επιστήμης έχει προχωρήσει τα μάλα και ενώ άλλοι εξερευνούν το Σύμπαν και φτάνουν σε άλλους Γαλαξίες, εμείς δεν μπορούμε  ούτε καν να συντηρήσουμε το σιδηροδρομικό, το λεωφορειακό, αεροπορικό και ακτοπλοϊκό δίκτυά μας, με αποτελέσματα, αφού συνέβησαν τα όσα τραγικά συνέβησαν, να ξεκινήσουν οι κατηγορίες κατά της παρούσας και τέως Κυβερνήσεων, ως προς το ότι έχουν αφήσει να καταστραφούν οι επίγειες, θαλάσσιες και εναέριες συγκοινωνίες μας, εγκυμονούσες εσαεί μύριους όσους κινδύνους.



Εν μέσω βαθιάς θλίψης η Κυβέρνηση, επιχειρεί τώρα να ανακαλύψει τους υπεύθυνους, -της ολέθριας τραγωδίας-, πάση θυσία, και να τους τιμωρήσει υποδειγματικά, ζητεί και ξαναζητεί «συγνώμη» από τις οικογένειες των νεκρών και μάλιστα επανορθώνει με παροχές συντάξεων και διορισμών στο Δημόσιο, άμεσα οικογενειακά τους πρόσωπα, αποτίουσα φόρο τιμής, και πιστεύοντας πως αυτές οι παροχές θα τους κάνουν να χαρούν μέσα στον βαθύ τους πόνο, ενώ πατέρας θύματος εξέφρασε τις ευχαριστίες του ως προς την μεγαλοθυμία αυτή.

Κάποιοι άλλοι ωστόσο, δεν το σκέπτονται έτσι και έχουν τις δικές τους απόψεις, πενθούν στους δρόμους με πορείες, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, απεργίες και απαίτηση απόδοσης ευθυνών, και δεν σταματούν παρά τα χημικά τα οποία επιστρατεύονται για να τους διαλύσουν τις εκδηλώσεις τους αυτές.



Μέσα, δε, σε όλα αυτά και η εκλογολογία, της οποίας η «σιωπή» εκ μέρους της Κυβέρνησης, κάθε άλλο παρά «χρυσός», -κατά την παροιμία-, είναι, και μόνο οι φήμες για τον χρόνο διεξαγωγής των κοινοβουλευτικών εκλογών ευημερούν.

Εχθές μάλιστα, κυκλοφόρησε και η άποψη ότι οι εκλογές ενδέχεται να αναβληθούν για το καλοκαίρι, ενώ ο από μακρού πολιτευτής της ΝΔ, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, δήλωσε πως δεν θα μετέχει σε αυτές,  με την αιτιολογία που ο ίδιος αποτυπώνει με την εξής αποστροφή: «Εν ώρα που έχει τρωθεί καίρια η αξιοπιστία των  πολιτικών» -εκφράζοντας και αυτός, και με αυτά τα λόγια, την δική του άποψη, καθώς και ο κύριος Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα συμμετέχει αναφανδόν και στην νέα εκλογική αναμέτρηση.



Και κάτι ευχάριστο, μετά από το σχετικό «γκάλοπ»: Η Ελλάδα μας, βρίσκεται στη δέκατη, -και όχι να θέλουμε όλο πρωτιές-, θέση προτίμησης για διακοπές των απανταχού συνταξιούχων.

Θαλερά και θαρραλέα τα γηρατειά.

error: Content is protected !!