Πάνος Πούτος: Ξεκινάμε ΜΑΖΙ! Πάνος Πούτος: Ξεκινάμε ΜΑΖΙ!
Ως υποψήφιος βουλευτής νιώθω μέρος της νέας γενιάς που επιθυμεί να παρέμβει και να ανανεώσει την πολιτική μας ζωή Π. ΠΟΥΤΟΣ: «Η στήριξη στη... Πάνος Πούτος: Ξεκινάμε ΜΑΖΙ!

Ως υποψήφιος βουλευτής νιώθω μέρος της νέας γενιάς που επιθυμεί να παρέμβει και να ανανεώσει την πολιτική μας ζωή

Π. ΠΟΥΤΟΣ: «Η στήριξη στη Νέα Δημοκρατία και η διασφάλιση της σταθερότητας θα μπορέσει να εγγυηθεί τη συνέχεια στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες τις κυβέρνησης»

Πώς αυτοπροσδιορίζεται ο Παναγιώτης Πούτος τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως υποψήφιος πλέον βουλευτής;

Γεννήθηκα και ζω στη Σαλαμίνα, είμαι 33 χρονών και δραστηριοποιούμαι ως επιχειρηματίας στον τομέα της εστίασης. Μεγάλωσα με τους γονείς και τα δύο μου αδέρφια στην Κακή Βίγλα της Σαλαμίνας και από μικρός συνεισέφερα, όπως μπορούσα στην οικογενειακή επιχείρηση αρτοποιείων. Αργότερα, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στην Πάτρα ξεκίνησα την δική μου επιχείρηση. Παράλληλα μία από τις σταθερές της ζωής μου είναι και η ενασχόλησή μου με τα κοινά και τον συνδικαλισμό, από τα φοιτητικά μου χρόνια έως και σήμερα, αφού έχω διατελέσει εκπρόσωπος των φοιτητικού συλλόγου, μέλος στη Γραμματεία Πόλης στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σαλαμίνας και Γραμματέας ΟΝΝΕΔ Β΄ Πειραιά.
Ως υποψήφιος βουλευτής νιώθω μέρος της νέας γενιάς που επιθυμεί να παρέμβει και να ανανεώσει την πολιτική μας ζωή. Ευελπιστώ να συμβάλλω κι εγώ στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια για τη χώρα, αλλά και για την περιφέρειά μας. Κύρια επιδίωξή μου είναι να αποτελέσω το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των συμπολιτών μου και της παράταξής μου.

Κύρια επιδίωξή μου είναι να αποτελέσω το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των συμπολιτών μου και της παράταξής μου.

Πώς προέκυψε η υποψηφιότητά σου;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε έμπρακτα ότι εμπιστεύεται την ΟΝΝΕΔ και τους ανθρώπους που της δίνουν υπόσταση, όταν ανέθεσε τη θέση του Γενικού Γραμματέα στον πρώην Πρόεδρό της, Παύλο Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου υπήρξα ενεργό στέλεχος και εγώ, όπως ήδη ανέφερα. Η τάση για ανανέωση αναδεικνύεται και από τα ψηφοδέλτια, όπου το 45% αφορά νέους υποψήφιους έως 40 ετών. Παρατηρώντας λοιπόν ότι την εμπιστοσύνη του Κ. Μητσοτάκη στη νέα γενιά και στις ιδέες μας και έχοντας υπάρξει για αρκετά χρόνια ενεργό μέλος της παράταξης, δέχθηκα την τιμητική αυτή πρόταση να την εκπροσωπήσω σε μια από τις δυσκολότερες περιφέρειες, από την οποία τυχαίνει και να κατάγομαι. Είναι τιμή μου να είμαι εκπρόσωπος και της παράταξής μου, αλλά κυρίως των συμπολιτών μου.

Είναι τιμή μου να είμαι εκπρόσωπος και της παράταξής μου, αλλά κυρίως των συμπολιτών μου.

Ποια θεωρείς τα μεγαλύτερα προβλήματα στην εκλογική σου περιφέρεια τη Β΄ Πειραιά;

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι την τελευταία τετραετία έχουν πραγματοποιηθεί έργα τα οποία θα ωφελήσουν μόνο την Β΄ Πειραιά. Η επέκταση του μετρό ή η απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό με τη δημιουργία πάρκου – πολυχώρου πολιτισμού ευελπιστούμε να αλλάξουν την εικόνα της περιφέρειας και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Η στήριξη στη Νέα Δημοκρατία και η διασφάλιση της σταθερότητας θα μπορέσει να εγγυηθεί τη συνέχεια στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες τις κυβέρνησης.

Ειδικότερα ποια θεωρείς τα μεγαλύτερα προβλήματα της Σαλαμίνας που δραστηριοποιείσαι και επαγγελματικά;

Μέσω της επαγγελματικής μου δραστηριοποίησης γνωρίζω την τρομερή άνοδο του πληθυσμού που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες στο νησί. Πρέπει να προωθήσουμε και να αναβαθμίσουμε την τουριστική κίνηση στη Σαλαμίνα, αλλά με πρωταρχικό μέλημά μας τη διασφάλιση της ακεραιότητα της φυσικής ομορφιάς του νησιού μας. Όμως, τα ζητήματα που επίσης είναι σημαντικό να μας απασχολήσουν είναι η αστυνόμευση και οι υγειονομικές υποδομές. Έχουν γίνει βελτιωτικές κινήσεις στην αστυνόμευση, αλλά ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που αυξάνεται ο πληθυσμός χρειάζεται να εντατικοποιηθεί. Τέλος το Κέντρο Υγείας αρχίζει να αναπτύσσεται με την προσέλευση ιατρών, αλλά χρειάζονται κι άλλοι για να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών, όπως επίσης και ακόμα ένα ασθενοφόρο, ώστε να διευκολύνονται ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες μεταφοράς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

Η υποψηφιότητά μου θέλω να αποτελέσει την αφετηρία διαβουλεύσεων και την αρχή για τη δημιουργία μιας δεξαμενής σκέψης και ιδεών

Πόσο κομβικό ρόλο μπορεί να παίξει στην επίλυση τους ένας υποψήφιος βουλευτής από εδώ ανεξάρτητα αν εκλεγεί ή όχι;

Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ένας υποψήφιος βουλευτής από το νησί μας. Ανεξάρτητα αν εκλεγώ ή όχι, φιλοδοξία μου είναι να αποτελέσω ενωτικό κρίκο μεταξύ των κατοίκων της Σαλαμίνας, της δημοτικής αρχής και της παράταξης. Η υποψηφιότητά μου θέλω να αποτελέσει την αφετηρία διαβουλεύσεων και την αρχή για τη δημιουργία μιας δεξαμενής σκέψης και ιδεών, έτσι ώστε ο κάθε ένας που ενδιαφέρεται για το καλό του νησιού μας να συμμετάσχει. Με όλες τις έως τώρα ιδιότητές μου συνομιλώ και συνυπάρχω με τους συμπολίτες μου, αυτό επιδιώκω να κάνω και στο εξής με στόχο την αμφίδρομη επικοινωνία Σαλαμίνας – Νέας Δημοκρατίας.

Η Ν.Δ δείχνει έμπρακτα με την υποψηφιότητα σου το ενδιαφέρον της για την Σαλαμίνα. Κάτι που είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές με την υποψηφιότητα της Σαβίνας Μπιθιζή. Είναι έτσι; Είναι σημαντική για τη Ν.Δ η Σαλαμίνα;

Αναμφίβολα η υποψηφιότητα της Σαβίνας Μπιθιζή, με την οποία συμπορευόμασταν από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, ήταν μια πολύ επιτυχημένη επιλογή, όπως φάνηκε και εκ του αποτελέσματος. Αυτή της η επιτυχία θεωρώ ότι ήταν η αρχή για να εμπιστευτεί η ΝΔ ακόμα έναν Σαλαμίνιο υποψήφιο και να αποδείξει ότι το νησί μας είναι υπολογίσιμη δύναμη. Στις ερχόμενες εκλογές επιθυμώ να υπάρξει συσπείρωση γιατί μέσω της ενότητας μπορούμε να κατορθώσουμε πολλά. Ζητάω την στήριξη των συμπολιτών μου για να κάνω αυτή την υπολογίσιμη δύναμη διαπραγματευτικό όπλο για την επίτευξη στόχων προς όφελος του τόπου μας.

Είσαι στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και πρόεδρος της εδώ τοπικής. Η υποψηφιότητά σου δείχνει την εμπιστοσύνη του κυβερνώντος κόμματος στη νέα γενιά. Πολλοί λένε όμως πως η νέα γενιά αποστρέφεται τη πολιτική και θέλει να απέχει από αυτήν. Εσένα τι σε έκανε να ασχοληθείς ενεργά με αυτήν;

Προσωπικά με ενδιέφερε η πολιτική ανέκαθεν. Το ίδιο και τους στενούς μου φίλους. Αν και υπάρχει αυτή η εικόνα για τη νέα γενιά τη θεωρώ εσφαλμένη. Ίσως τα διαρκή προβλήματα που σημάδεψαν τη γενιά μου την προηγούμενη δεκαετία δεν άφηνε χώρο για ενεργό πολιτική δράση, αφού έπρεπε να καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Όμως στα μέσα κοινωνική δικτύωσης οι νέοι εκφράζουν συχνά τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους, απλώς χρειάζεται να συνεισφέρουμε όλοι πιο ενεργά και με πράξεις. Για το λόγο αυτό ασχολήθηκα με την πολιτική. Έβλεπα τους γονείς μου να εργάζονται σκληρά για να προσφέρουν σε εμένα και τα αδέρφια μου όσα περισσότερα μπορούσαν. Στη συνέχεια παρατηρούσα τις παρεμβάσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να βελτιώνουν τη μαθητική μας ζωή σε ένα επαρχιακό σχολείο με περιορισμένες δυνατότητες. Επομένως συνειδητοποίησα ότι η ενεργή εμπλοκή με τα κοινά και η δράση είναι ο μόνος δρόμος να προχωρήσουμε μπροστά και να εξελιχθούμε.

Τι θα θεωρήσεις επιτυχία σε αυτές τις εκλογές σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο;

Σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ επιτυχία το γεγονός ότι το κυβερνόν κόμμα με εμπιστεύτηκε να το εκπροσωπήσω ως υποψήφιος βουλευτής σε μια δύσκολη και κρίσιμη περιφέρεια όπως αυτή της Β΄ Πειραιά. Θεωρώ χρέος μου να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να στηρίξω τη Νέα Δημοκρατία και να διατηρήσουμε το υψηλό ποσοστό ώστε να ενισχυθεί η δυναμική της κυβέρνησης. Αυτή θα είναι άλλωστε και συλλογική επιτυχία, καθώς σε εθνικό επίπεδο θα καταστεί δυνατό να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και να διατηρηθεί η σταθερά ανοδική πορεία της Ελλάδας και ως συνέπεια της περιφέρειάς μας και του νησιού μας. Οφείλουμε να πορευτούμε μαζί για το μέλλον.

Τι θα ήθελε να πει ο Παναγιώτης στους ψηφοφόρους της Ν.Δ της Β΄ Πειραιά; Και στους συντοπίτες του ψηφοφόρους της Ν.Δ στη Σαλαμίνα;

Θέλω κάθε πολίτης της περιφέρειάς μας να γνωρίζει, σε οποιοδήποτε δήμο κι αν βρίσκεται, ότι είμαι στη διάθεσή του να συνομιλήσουμε και να ακούσω οποιαδήποτε σκέψη και προβληματισμό του. Όσοι με ξέρουν εδώ και χρόνια γνωρίζουν ότι σε καθημερινή βάση είμαι παρών στην καθημερινή ζωή του νησιού μας, αλλά και στους υπόλοιπους δήμους της περιφέρειας γιατί η επικοινωνία με τους συμπολίτες μου με κινητοποιεί και με ευχαριστεί ιδιαίτερα. Ειδικότερα στη Σαλαμίνα μπορεί ο καθένας να με συναντήσει στο πολιτικό μου γραφείο στην παραλία, στη διεύθυνση Ακτή Καραϊσκάκη και Παπανικολάου 2 (Απέναντι από τα Αγάλματα).

https://www.facebook.com/poutospanagiotis89

error: Content is protected !!