ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Συγχαρητήρια! Ο νέος υπουργός Μεταφορών, δήλωσε πως επείγεται να επαναλειτουργήσει τις διαδρομές των τρένων χωρίς περεταίρω καθυστέρηση, γιατί με την... ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Συγχαρητήρια! Ο νέος υπουργός Μεταφορών, δήλωσε πως επείγεται να επαναλειτουργήσει τις διαδρομές των τρένων χωρίς περεταίρω καθυστέρηση, γιατί με την υποχρεωτική ακινησία, η οποία τους επιβλήθηκε, πολλά κακά παρουσιάστηκαν, -κακώς βέβαια-, και τα πράγματα πρέπει να μπουν και πάλι σε τάξη και όλα να γίνονται όπως πρώτα.



Η τραγωδία των Τεμπών, τραγωδία φυσικά, αλλά με την κήρυξη εθνικού πένθους, και μάλιστα μακράς διαρκείας, και τις υποσχέσεις για βελτίωση των συνθηκών δρομολογίων, και μέχρι να αποκατασταθούν οι ελλείψεις και αδιαφορίες είκοσι τριών ετών, θα χρειαστούν κάποια χρόνια ακόμη για να τελεσφορήσουν, όπερ, άτοπον.



Σε μία τέτοια περίπτωση, οι πολίτες θα συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται με τα λεωφορεία, τα εμπορεύματα θα μεταφέρονται με νταλίκες, και τόσα άλλα, τα οποία εξυπηρετούν τα τρένα θα βρίσκονται σε δεινή θέση, η οικονομία, σαφώς, και θα πάει πίσω, και σε τελευταία ανάλυση, για να υπάρχουν τρένα και ράγες, θα πει πως εξυπηρετούσαν πολλές όσες περιπτώσεις, συν το παρεμπόριο χαλκού από επιτήδειους που ξηλώνουν τις σιδερόβεργες και τις πουλούν.



Άλλωστε, τα ατυχήματα και οι τραγωδίες δεν συμβαίνουν κάθε ημέρα, κι έτσι θα υπάρξει ο χρόνος να διορθωθούν κάποιες λεπτομέρειες που ακόμη δεν πρόλαβαν να διορθωθούν και όλα, -και κατά τον Πιραντέλλο-  «Όπως πρώτα, καλύτερα από πρώτα».

error: Content is protected !!