ΕΔΩ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΕΔΩ ΚΙ ΑΛΛΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αναταραχές σε όλο τον κόσμο, πόλεμοι, απειλές κατάρρευσης της οικονομίας,  και πολλές άλλες απειλές και αμφισβητήσεις μας διακατέχουν, ενώ πριν... ΕΔΩ ΚΙ ΑΛΛΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αναταραχές σε όλο τον κόσμο, πόλεμοι, απειλές κατάρρευσης της οικονομίας,  και πολλές άλλες απειλές και αμφισβητήσεις μας διακατέχουν, ενώ πριν ακόμη απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό, κάθε λίγο ξεπετάγονται παντού νέες ιώσεις, τις οποίες προβάλλουν ως άκρως επικίνδυνες, ώσπου να επικρατήσει η επικινδυνέστερη, χωρίς να έχει ακόμη προλάβει να εφευρεθεί το πολυεμβόλιο που θα τις καταστρέφει όλες.



Στα δικά μας, -αφορμής δοθείσης-, όλο και νέες αποκαλύψεις για την λειτουργία των σιδηροδρόμων βγαίνουν στα «φόρα», ενώ παράλληλα κανείς δεν ενέχεται για αμέλεια ή ολιγωρία, ως προς την πρόληψη κάθε ατυχήματος, αφού όπως είπε και ο κύριος Γεωργιάδης, δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος οποιοσδήποτε Υπουργός, για τα σφάλματα των άλλων, άρα και για τα αεροδρόμια, και το μετρό, και την ναυσιπλοΐα, και για τα λεωφορεία, και για τις γέφυρες, ώσπου να βρούμε τους αποκλειστικά υπεύθυνους, μην τα ρίχνουμε όλα στους υπουργούς.



Μήπως θα πρέπει να κατηγορήσουμε και τον αρμόδιο Υπουργό για το σφάλμα που έκανε αστυνομικός αστυνομικού γερανού να φουλάρει στον κεντρικότερο δρόμο της Αθήνας, παρασύροντας κάδους σκουπιδιών και μερικούς πολίτες που διαδήλωναν αμέριμνοι περί του κακού που θα τους εύρισκε; Εδώ ήταν υπεύθυνος ο φόβος, ο οποίος κατέλαβε τον οδηγό όταν είδε να καίνε κάδους σκουπιδιών οι διαδηλωτές και τρόμαξε, τρεπόμενος εις φυγήν.

Ούτε ο Υπουργός Οικονομικών μπορεί να φταίει επειδή έκανε λάθος ο ΕΦΚΑ και πρόσθεσε 20 ευρώ στις συντάξεις 572 χιλιάδων συνταξιούχων, πράγμα που διορθώνεται εύκολα και άμεσα, αφού θα τα λάβει πίσω κατά την επόμενη καταβολή της σύνταξης.



Το άσχημο είναι που οι Τράπεζες-κολοσσοί, είναι ίσως και πολύ δύσκολο να διασωθούν, καθώς η μία μετά την άλλη καταρρέουν, ως δε, «κύκνειον άσμα» τους, ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τα επιτόκια, με την  του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θεωρείται και αλάνθαστο.

Στην Γαλλία τώρα, έγιναν 310 συλλήψεις  πολιτών, προχθές, στα πλαίσια ενός γενικού ξεσηκωμού και διαμαρτυρίας για το συνταξιοδοτικό ζήτημα, το οποίο ταλανίζει τους Γάλλους, όσο και την Κυβέρνηση, η οποία ωστόσο αντιστέκεται σθεναρά στα αιτήματά τους και τις αποφάσεις της.

Ως προς τους πολέμους, τώρα, οι οποίοι δεν απολείπουν απανταχού του κόσμου, φαίνεται πως εκ μέρους της Αμερικής δηλώθηκε ότι δεν ευνοεί τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιμαχομένων και προτιμά την πολεμική ενίσχυση της Ουκρανίας, προκειμένου η Ρωσία να μην προσαρτήσει τα ήδη καταληφθέντα εδάφη στο άρμα της.

Τέλος, για σήμερα, μία ακόμη μεγάλη επιδημία, ξέσπασε από το πουθενά και θανάτωσε πέντε άτομα με πυρετούς, εμέτους και νεφρικές ανεπάρκειες, στην Τανζανία, και καλό θα είναι να ευχόμαστε να μην είναι αυτή η επόμενη πανδημία που περιμένουν από το πουθενά οι επιστήμονες.

error: Content is protected !!