ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η αλήθεια είναι πως ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα τραπεζικό πραξικόπημα, είτε αυτό είναι... ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η αλήθεια είναι πως ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα τραπεζικό πραξικόπημα, είτε αυτό είναι εις βάρος του πολίτη που τις εμπιστεύεται, είτε εις βάρος δικό τους.

Οικονομολόγος δεν είμαι, ούτε και πάμπλουτος μέτοχος, ούτε και απλός καταθέτης μπορώ να λογιαστώ, καθώς τα ελάχιστα που λαμβάνω προς ανταμοιβή των υπηρεσιών μου στο ελληνικό Κράτος, δεν φτάνουν καλά-καλά να φάω καν, καθώς υπάρχουν πίσω μου τόσα και τόσα πολλά, όπως οικογένεια, ενοίκια, φορολογίες, κόφτες, γιατροί, και τόσα που όλοι πλέοντα ξέρουμε και κάθε ημέρα εξ’  αυτών αναστενάζουμε.



Μπορεί να κάνει ό,τι μπορεί η Κυβέρνηση να μας ενισχύσει, αλλά τα χαρτζιλίκια ποτέ και πουθενά δεν έσωσαν καταστάσεις ούτε τα καλάθια του νοικοκυριού, -τα οπία  ψάχνεις με το κιάλι να τα βρεις κι αυτά-, μπορούν να αντιμετωπίσουν τγους πληθωρισμούς και τις αισχροκέρδειες.

Τώρα, βλέπω να απειλούνται με πτώχευση και διάλυση της παγκόσμιας οικονομίας, οι Τράπεζες, εκτός Ελλάδος, όπου όπως δήλωσε ο κύριος Στουρνάρας, είμαστε αλώβητοι και σφαίρα δεν μας πιάνει.

Άλλωστε είναι αποδεδειγμένο αυτό εδώ και δεκάδες χρόνια πως με την Οικονομία μας, πάντα καλά τα πηγαίνουμε όσο και αν δυσκολευόμαστε και οι ξένοι που μας ζηλεύουν μας κατατάσσουν επ’  αυτού στα έσχατα των χωρών.



Αυξήθηκε και ο κατώτατος μισθός κατά κάτι τόσα ευρώ, θα λάβουν μισό δώρο και οι εργαζόμενοι, -όχι οι συνταξιούχοι και οι άποροι-, για να τα κουτσοβολέψουνε το Πάσχα, θα χάσουν και τα σπίτια τους κάποιες χιλιάδες Έλληνας καθότι πίστεψαν στα εύκολα δάνεια των Τραπεζών και δανείστηκαν από αυτές να τα αποκτήσουν.

Πάντως οι Τράπεζες μας βρίσκονται εκτός κινδύνου με την βοήθεια του Θεού, και οι άλλες που βαίνουν προς πτώχευση ακόμη καμαρώνουν και ανεβάζουν τα επιτόκια χωρίς έλεος και με τις ευχές μάλιστα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.



Οικονομολόγος δεν είμαι, δεν καταλαβαίνω από αυτά, απλώς αναρωτιέμαι αν τελικά γίνει το «κραχ», πρέπει να επαναπαύομαι καθώς ακούω πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα κίνδυνο;

error: Content is protected !!