ΟΙ ΜΗ ΨΗΦΙΖΟΝΤΕΣ ΟΙ ΜΗ ΨΗΦΙΖΟΝΤΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μπορεί οι λαθρομετανάστες να μην έχουν λάβει ακόμη υπηκοότητα στην χώρα μας, όμως τα πολιτικά μας κόμματα, και δη καθώς... ΟΙ ΜΗ ΨΗΦΙΖΟΝΤΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μπορεί οι λαθρομετανάστες να μην έχουν λάβει ακόμη υπηκοότητα στην χώρα μας, όμως τα πολιτικά μας κόμματα, και δη καθώς πλησιάζουν(;) οι εκλογές, υπολογίζουν φαίνεται όλο και περισσότερο σε αυτούς.

Κι αυτό, γιατί πλέον μαζί ζούμε, κοινά συμφέροντα έχουμε, κοινό μέλλον, και δεν είναι όπως με τους Αλβανούς που μετά από τριάντα τρία χρόνια μόνιμης διαβίωσής-τους στην Ελλάδα δεν τους δίνουμε εύκολα υπηκοότητα, αν και αν θυμάμαι καλά, εμείς τον καιρό εκείνο, τους είχαμε ανοίξει αρχικά τα σύνορα.



Τη φορά αυτή, πόρτα δεν ανοίξαμε, και τείχη υψώνουμε στα σύνορα να τους εμποδίσουμε να μπουν, όμως όσοι το κατόρθωσαν, -και είναι πολλοί-, και καλοδεχούμενοι είναι και σε αίτημά τους μάλιστα να τους παρέχεται υπηκοότητα σε πέντε αντί επτά χρόνια παραμονής τους, όπως ορίζει ο Νόμος, η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να εξετάσει σοβαρά το θέμα τους.

Άλλα χρόνια τότε, άλλα τώρα. Αλλάζουν κάθε λίγο τα πράγματα και οι νόμοι αλλάζουν και αυτοί, ανάλογα με την φορά των πραγμάτων.

Έτσι, στα περιθώρια του πρόσφατου οικονομικού συνεδρίου του Νταβός και κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο CNN, ο Πρωθυπουργός μας, είχε δηλώσει ότι «Η Ελλάδα δεν αποτελεί σήμερα μόνο το ανατολικό φυλάκιο της Ευρώπης. Αποτελεί και μία δημιουργική κυψέλη ενσωμάτωσης όλων όσων δικαιούνται, μπορούν και θέλουν να συνεχίσουν τη ζωή τους στην πατρίδα μας»!



Άγνωστο πόσοι προσέτρεξαν, πάντως ο τέως βουλευτής και νυν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, κ. Μ. Μπαλαούρας, θεώρησε καλό, -και καλού – κακού-, να δώσει μία προεκλογική υπόσχεση προς τους νεομετανάστες της περιοχής και οργάνωσε συγκέντρωση, κατά την οποία,- και μεταξύ άλλων-, ενθέρμως υποστήριξε πως ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να τους διώξει και να φέρνει μόνο εργάτες να δουλεύουν για λίγο και να επιστρέφουν πάλι στην πατρίδα τους, καθώς όλοι οι Έλληνες είναι τακτοποιημένοι και περισσεύουν, ως φαίνεται, θέσεις εργασίας.

Θα πρέπει δε, να ήταν τόσο πειστικός, όταν δήλωνε πως θα επανεκλεγεί και πως το κόμμα του θα τους αποκαταστήσει όλους, όπου άπαντες  με ένα στόμα φώναξαν: «Εμείς στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ».



Άλλο «στηρίζω» και άλλ «ψηφίζω», βέβαια.

Γιατί η στήριξη είναι μία ευγενής πράξη μεν, πλην όμως η ψήφος, είναι αυτή που, μετράει στα εκλογικά αποτελέσματα.

error: Content is protected !!