ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μίας αποκαλύψεως, φαίνεται πως μύριες έπονται. Παλιό το ρητό, αν και τροποποιημένο, αλλά σε κάθε περίπτωση, και έτσι ταιριάζει. Ήταν... ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μίας αποκαλύψεως, φαίνεται πως μύριες έπονται. Παλιό το ρητό, αν και τροποποιημένο, αλλά σε κάθε περίπτωση, και έτσι ταιριάζει.

Ήταν να μην πάρουμε στα σοβαρά, αυτό το δυστύχημα των Τεμπών, όπως ποτέ δεν παίρνουμε κάτι στα σοβαρά, σε αυτήν την χώρα.

Αρχής γενομένης, καθημερινά αποκαλύπτεται πως σε αυτή τη χώρα που ακόμη, -και ίσως και από τύχη-, ζούμε, όλα είναι κατεστραμμένα, επικίνδυνα παραμελημένα, καταδικασμένα στην αδιαφορία των υπευθύνων, και ουδείς ενδιαφέρεται, ή τουλάχιστον ενδιαφέρθηκε μέχρι τώρα, για την βελτίωσή τους.



Τώρα, μετά τα όσα καθημερινώς αποκαλύπτονται, διαψεύδονται και επαναποκαλύπτονται και επαναδιαψεύδονται,  και της επανάληψης ουκ έστι τέλος, να και σοβαρές αποκαλύψεις, για τα λεωφορεία που παίρνουν φωτιά στους δρόμους, ή πέφτουν στα καλά-καθούμενα οι οροφές τους, να και τα αεροπλάνα που πετάνε στα τυφλά, να και τα τρένα, να και ο σιδηρόδρομος, να και οι κακοσυντηρημμένες γέφυρες, να, και να, και να…

Από την άλλη, η άγνοια του Πρωθυπουργού, τον οποίον όπως φαίνεται κανείς δεν ενημερώνει για τα κακώς κείμενα, παρά μόνο για τα όποια καλά επιτυγχάνονται, προκειμένου αυτός και να τα ανακοινώσει στον λαό, αλλά και να επιβραβεύσει αυτούς που τα επιτυγχάνουν.



Συμβαίνουν, βλέπεις και παράξενα, όπως να μειώνεται ο πληθωρισμός και να ακριβαίνουν τα πάντα, να προσπαθεί η Κυβέρνηση να μας ανακουφίσει οικονομικά και στα σούπερ-μάρκετς να βρίσκεις μετρημένα στα δάχτυλα προϊόντα ελεημοσύνης για το πολυδιαφημισμένο «καλάθι του νοικοκυριού», ή αυτές οι περίεργες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και επιπλέον δώρα, τα οποία ωστόσο, κάποιες φορές καταλήγουν ως «εικόνα χωρίς εικόνα».

Στα 8 ευρώ, διαβάζω, ανεβαίνει στο λάδι ανά λίτρο και ο μπακαλιάρος, καίτοι παστωμένος με τόνου ς αλάτι, εθιμικός των ημερών, έφτασε στα 24 ευρώ το κιλό,



Θα λάβουν πασχαλινό δώρο οι εργαζόμενοι, ενώ δεν θα τύχουν της ελεημοσύνης αυτής οι συνταξιούχοι.

Ένα ελάχιστα καλό, ότι πάμε για κοινοβουλευτικές εκλογές, κι ενώ εμείς ψαχνόμαστε να βρούμε καμιά πεντάρα ξεχασμένη σε κάποια τσέπη, φαίνεται να «κλειδώνουν» αυτές, περί τα τέλη Μαΐου.

Τότε που όλοι μας θα δούμε «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος», ευρισκόμενοι ενώπιον κάλπης, και κατόπιν ωρίμου σκέψεως.

error: Content is protected !!