ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ με ολίγον ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και finally “the big fagopoti all around” ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ με ολίγον ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και finally “the big fagopoti all around”
Το φροντιστήριο “Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ” στα πλαίσια του μαθήματος Οικονομικής Διαχείρισης, ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι μας εξηγούν πώς ένα έργο με προϋπολογισμό 6.000.000... ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ με ολίγον ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και finally “the big fagopoti all around”

Το φροντιστήριο “Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ” στα πλαίσια του μαθήματος Οικονομικής Διαχείρισης, ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι μας εξηγούν πώς ένα έργο με προϋπολογισμό 6.000.000 € συμβασιοποιήθηκε με 14.400.000 € για το συμφέρον (?) του δήμου και των πολιτών.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4ο μας το ζητήσατε, το σκηνοθετήσαμε και σας το παρουσιάζουμε.

Αναμένουμε με μεγάλη χαρά τα σχόλια των νυν και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Αναμένουμε επίσης και τα σχόλια των αντιδημάρχων που παραδίδουν μαθήματα χρηστής διαχείρισης συμβασιοποιώντας έργα με έκπτωση 0% και 1%.

Πολίτες της Σαλαμίνας & περιχώρων,στον πίνακα αυτό θα διαπιστώσουμε οτι το κόστος της εκχώρησης (?) παραχώρησης (?), ξεπουλήματος (?), του ηλεκτροφωτισμού για το Δήμο Σαλαμίνας είναι δυσβάσταχτο.

Ενώ ο Δήμος δύναται δημοπρατώντας να υλοποιήσει το έργο με ποσό που δεν υπερβαίνει τα 6.000.000 €, το παραχωρεί σε ιδιωτική εταιρεία έναντι του ποσού των 14.400.000 €.

Στον πίνακα αυτό έχουν τεθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ / ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΣΤΗ / ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ θα διαπιστώσετε ιδίοις όμασι οτι τελικά η ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ είναι η πλέον από οικονομική και κοινωνική άποψη συμφέρουσα λύση.Όσο και να θέλουν να πείσουν τον πολίτη του νησιού, όσο και να θέλει να μας/σας πείσει η εταιρεία, όσο και να θέλει να σας παραπλανήσει ο εκάστοτε “πολιτικός”, οι απλές πράξεις με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ νούμερα / κόστη / παραμέτρους μας αποδεικνύουν την “πικρή” (γι’ αυτούς) αλήθεια.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ :

1). προς αποφυγή παραπλανήσεων, και σε συνέχεια μελετών που κυκλοφορούν απανταχού στην επικράτεια, η ημέρα (0) μειώσης του ενεργειακού κόστους δεν αντιστοιχεί στην ημέρα υπογραφής της σύμβασης, αλλά στην ημέρα παραλαβής του συνόλου του έργου ήτοι του συνόλου της αντικατάστασης των φωτιστικών.

2). εσείς που συμφωνήσατε με τη σύναψη της σύμβασης, μελετήσατε το άρθρο 132 του Ν.4412/2016. Εγώ το είπα πάντως. Τί γράφει ? Να ανοίξετε τα ματάκια σας και να διαβάσετε… ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ !!! όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Απλά σας εφιστώ την προσοχή, οτι σε λίγα χρόνια το αρχικό ποσό των 14,4 εκ € θα εκτοξευτεί, και τότε ?

3). η εμπλοκή εννέα (9) επιπλέον συνανθρώπων μας σε θέσεις εργασίας δεν αποτέλεσε βασικό παράγοντα για το κοινωνικό έργο σας ? ή η φράση δεν υπήρξε ποτέ στο προεκλογικό φυλλάδιο σας ?

ΥΓ. Ο παρών υπολογισμός ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ από την κα Μπόγρη, ούτε από το δήμαρχο. Τον συνέταξα ΔΩΡΕΑΝ και είναι μια προσφορά για τους κατοίκους της Σαλαμίνας. Κάθε σχόλιο δεκτό, κάθε παρατήρηση δεκτή, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ._

Με εκτίμηση
Άγγελος Δημ. Χειρδάρης
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός MSc
Ελεγκτής Δόμησης
Ενεργειακός Επιθεωρητής
τ. Σύμβουλος “Γ.Γ.Λ.Λ.Π.Ν.Ε. στο Υ.ΝΑ.Ν.Π.”
τ. Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας “Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.”

error: Content is protected !!