ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!!! Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ; ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!!! Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;
του Μάνου ΔερτούζουΔημοτικός Σύμβουλος Το δυστύχημα – έγκλημα των Τεμπών πρέπει να προβληματίσει όλους τους διοικούντες είτε σε επίπεδο Κεντρικής εξουσίας, είτε σε επίπεδο... ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!!! Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;

του Μάνου Δερτούζου
Δημοτικός Σύμβουλος

Το δυστύχημα – έγκλημα των Τεμπών πρέπει να προβληματίσει όλους τους διοικούντες είτε σε επίπεδο Κεντρικής εξουσίας, είτε σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να προσπαθήσουν όλοι με κάθε τρόπο να δώσουν την πρέπουσα προσοχή στην πρόληψη των ατυχημάτων.

Η γραφειοκρατία, ή έλλειψη υπευθυνότητας , η ασυδοσία στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος σε ένα δημόσιο έργο με ότι αυτό νοείται και συνεπάγεται , αποτελούν τα κύρια αίτια δυστυχημάτων τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Αυτό πρέπει να είναι το μέλημα όλων όσων ασκούν διοίκηση.Το Καλοκαίρι πλησιάζει. Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαλαμίνας, η αγαπημένη όλων μας, το οποίο επί πολλά χρόνια στο νησί μας κρατά Θερμοπύλες , είναι πανέτοιμο να υπερασπιστεί τις περιουσίες μας και τις ζωές μας και πρέπει ακόμη μία φορά να τους συγχαρούμε και να τους ευχαριστήσουμε.

Ο Δήμος είναι έτοιμος; Όχι δεν είναι!!

Επί δύο χρόνια στα Δημοτικά Συμβούλια φωνάζω , για τα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα τα οποία έχουν μετατραπεί σε χωματερές αλλά και τα κενά οικόπεδα με μεγάλη βλάστηση που μπορεί να είναι αιτία σοβαρής πυρκαγιάς με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πέρα από το δάσος των Κανακίων , υπάρχουν αρκετοί οικισμοί οι οποίοι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, αφού όχι μόνο υπάρχει έντονη δασική βλάστηση, αλλά δυστυχώς στερούνται δρόμους διαφυγής και σε περίπτωση φωτιάς θα βρεθούμε σε ένα νέο ΜΑΤΙ!!!.

Στην πρόληψη των ατυχημάτων από πλευράς Δήμου, θα πρέπει να αναφερθεί η επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί σε όλη την παραλιακή Σεληνίων, στον προβλήτα Κακη βίγλας στο λιμανάκι του Λιμνιώνα και σχεδόν σε όλα περιφερειακά λιμανάκια που έχουν «κουφώσει» με πιθανότητα να επέλθει κατάρρευση και να βρεθούμε σε τραγικά αποτελέσματα.Αντί λοιπόν τις ωραίες φωτογραφίες , θα πρέπει η Δημοτική αρχή να δώσει την πρέπουσα σημασία στα θέματα πρόληψης.

Να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τις οποίες παίρνει «για τα μάτια του κόσμου» και μένουν μόνο στα χαρτιά. Σωρεία αποφάσεων ανεκτέλεστες!!!

Γνωρίζει άραγε ο Δήμαρχος ότι διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος;

Να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2020 για μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σαλαμίνας από το συγκεκριμένο οίκημα που στεγάζονται σήμερα και το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κλιμακίου, όπως ο ίδιος ο Διοικητής κ. Αράπης έχει ζητήσει.

Δεν φτάνει να λέμε μπράβο και συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική, αλλά πρέπει να το δείξουμε και στην πράξη. Θα θέλαμε επίσης να μάθουμε ποιος ο λόγος που δεν υλοποιήθηκε αυτή η απόφαση.

Μετά από όλα αυτά την 21/3/2023 δήλωσα την παραίτησή μου από μέλος της Πολιτικής προστασίας του Δήμου που εκλέχτηκα με την 72/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος σε ένα όργανο το οποίο δεν ανταποκρίνεται στον κύριο λόγο της ύπαρξης του που είναι η πρόληψη.

error: Content is protected !!