ΘΕΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΘΕΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη «Τα τρένα που φύγαν / (κι) αγάπες μας πήρανε…», -κατά το γνωστό τραγούδι-, μπήκαν και πάλι σε τροχιά δρομολογίων και... ΘΕΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

«Τα τρένα που φύγαν / (κι) αγάπες μας πήρανε…», -κατά το γνωστό τραγούδι-, μπήκαν και πάλι σε τροχιά δρομολογίων και αμφισβήτησης.

Οι εργαζόμενοι σε αυτά, απαίτησαν την υπογραφή εγγυήσεων για να μπούνε μέσα και να τα επανεκκινούσου, και να τα κατευθύνουν και πάλι προς το άγνωστο, και οι πρώτοι επιβάτες με δυσπιστία και από ανάγκη επιβιβάσθηκαν, αποφεύγοντες επιδεικτικώς τα πρώτα βαγόνια, καθότι «ο φόβος φυλάει τα έρημα», όπως εικάζεται.



Αλλά και από πλευράς υπευθύνων, η επαναλειτουργία ξεκίνησε με περιορισμένα δρομολόγια, τα πρώτα μέχρι Οινόη και μη παρέκει, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι μικροβελτιώσεις που έγιναν πιάσουν τόπο και δεν αποδειχθούν έωλες.

Όσο δε για την ταχύτητα, την οποία επέβαλαν, είναι τα δέκα χιλιόμετρα την ώρα και με τον καιρό, βλέπουμε.



Εντωμεταξύ, νέες παραλήψεις, ως προς την ασφάλεια των όσων ταξιδεύουν με κάθε είδους μέσο μετακίνησης, βλέπουν κάθε ημέρα το φως της δημοσιότητας και δεν είναι υπεύθυνοι μόνον όσοι ηγούνται σήμερα, αλλά ευθύνη είχαν και όλοι οι επί δεκαετιών προηγηθέντες, οι οποίοι αμέλησαν να ασχοληθούν με αυτά, ή που μπορεί και να μην είχαν ενημερωθεί από τους υφιστάμενούς τους, όπως ο σημερινό Πρωθυπουργός μας.

Διαβάζω πάλι στις εφημερίδες, πως πέντε στρατιωτικά αεροδρόμιά μας, δεν διαθέτουν ούτε καν ραντάρ. Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι αλήθεια, πως κάποιοι μας κάνουν πλάκα και παίζουν με τα νεύρα και τους φόβους μας.



Πάντως, μέχρι το Πάσχα, όπου και ο κόσμος θα συνωστίζεται επί των τρένων για να το γιορτάσει με τους δικούς του στα διάφορα ελληνικά μέρη, τα οποία εξυπηρετούνται με τρένο, ο αρμόδιος Υπουργός, επιβεβαιώνει πως όλα θα δουλεύουν ρολόϊ και πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη.

error: Content is protected !!